1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty
CharlitoCZ píše: No, me jsi kazdopadne presvecil, o vikendu to zkusim :)
Pokud bys měl nějaký dotaz, napiš, maso dělám takto léta a nic lepšího neznám. Ještě doplním- maso dej do sklenic vcelku, mezery vyplň menšími kousky, nepřeplňuj tu sklenici. Max. 2cm pod okraj sklenice či méně. jinak ti maso vařením "nabyde" a bude ti tlačit na víčko a to pak nechytí.
Až tam dáš maso, sůl, koření, třený česnek, tak nalej do sklnice vodu tak,aby dosahovala cca do poloviny sklenice. Ta voda pak udělá výborný "zuft", který se s chlebem pěkně jí. Prostě tu "vlastní šťávu".
Maso můžeš po vychladnutí klidně hned konzumovat, ale když to necháš pár dní,aby se proleželo, je ještě lepší.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty
J.M.K. píše: prackarr> Přesně takto jsme vždycky dělali "konzervy" polotovarů na chatu. Guláš, svíčkovou, plátky na smetaně, rajskou, SRASP (sračku na špagety)... Zavařilo se, přivezlo a nemuselo to ani být ve sklípku, stačilo normálně v almárce. Flaška se jen otevřela, kydla do kastrolu, dodělalo se to a byl oběd na stole. Stejně tak dělám králičí šunku, paštiku tlačenku (viz žrádelník) co to vydrží a jaké jsou to pochoutky. Hrdla a víčka teda slívkou nepucuju, akorát před plněním flašky i víčka umeju a při plnění holt musím dávat majzla, abych hrdla neomatlal. Ale i když se nepovede, tak hrdlo otřu ubrouskem a víčka chytnou i tak.
..no jo,ale kam to dát,když jezdím se ženskou,to je tak na PávaHledám něco skladnýho a spíš jako nouzovku,když kolem dokola žádnej obchod a hospoda drahá.
1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty
Brůča. píše: prackarr> Sice víš, co jsi si zavařil, ale tahat s sebou ještě těžký obal je asi pro jiné motorkáře, než jsem já s bábou. Většinou používám Adventure menu, a pár hrnečkových polévek. Každý svojí polévku a menu společně - mám to ale spíše jako nouzovku, když je nějaký delší přesun a není chuť a nálada jít shánět něco z místních zdrojů. Přece jen skladnost sáčkovaného a tvarovatelného je pro cestování vhodnější.
...sdílím tvůj názor a vystihuješ mojí myšlenku.Zkusím to Adventure menu,hledám něco,co narvu do každé mezery,co se hned nezkazí ,než nějaké sklenice.
1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty
1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty
Vidíš a to ve mě budí myšlenku, hovězí by šlo taky? A jak dlouho to tak vaříš? Už jsem na to připravoval i ženu, ta říkala, že to za mlada dělala její máma, že to bylo moc dobrý, jen máme neshodu, oni ho zavařovali už vařený, ale dle tvého postupu jsem pochopil, že tys ho tam dával ještě syrové, nebo se pletu?
prackarr píše: Tak kdo z Vás zkoušel dělat to vepřové ve vlastní šťávě?
Jo jo zkoušel a mnohokrát, pěkně do plechovek, vepřový ve vlastní šťávě, sulc, tlačenku, prejt, uzený, klobásky. Vše vždy byla ňamka. Ale již dlouho nic. Už ani nemám mašinku na konzervy.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty
CharlitoCZ píše: Já ne, byl jsem mimo, takže až tento víkend
Vidíš a to ve mě budí myšlenku, hovězí by šlo taky? A jak dlouho to tak vaříš? Už jsem na to připravoval i ženu, ta říkala, že to za mlada dělala její máma, že to bylo moc dobrý, jen máme neshodu, oni ho zavařovali už vařený, ale dle tvého postupu jsem pochopil, že tys ho tam dával ještě syrové, nebo se pletu?
Hovězí b tak šlo taky, proč ne? Nebo i namíchat,ale já hovězí moc nemám,tak to nedělám. Prase mám svoje,takže jedu z vlastních zdrojů.
Maso syrové. Zavařováním se udělá. Můžeš tam dát i uzené,nebo upečené. Vím, že to tak dělá spouta lidí,ale já mám nejraději to syrové. Pak dávej bacha na to, aby se ti konzerva nezkazila. Při otevírání ti musí syknout dovnitř. Nesmí být nafouklá,nebo nějak smrdět. V tom případě nejíst a vyhodit.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jídlo na cesty
prackarr píše: Já to tak vařím cca 20 let, předemnou a souběžně se mnou můj otec. Takže od nepaměti pro mne.
Hovězí b tak šlo taky, proč ne? Nebo i namíchat,ale já hovězí moc nemám,tak to nedělám. Prase mám svoje,takže jedu z vlastních zdrojů.
Maso syrové. Zavařováním se udělá. Můžeš tam dát i uzené,nebo upečené. Vím, že to tak dělá spouta lidí,ale já mám nejraději to syrové. Pak dávej bacha na to, aby se ti konzerva nezkazila. Při otevírání ti musí syknout dovnitř. Nesmí být nafouklá,nebo nějak smrdět. V tom případě nejíst a vyhodit.
To je jak tři dny starý housky - já myslel jak dlouho to vaříš-zavařuješ
CharlitoCZ píše: To je jak tři dny starý housky - já myslel jak dlouho to vaříš-zavařuješ
Já to celé psal na 1. stránce. příspěvek č.18
Vařím to cca 90min. až 120min. od doby, kdy voda ve sklenicích začne jemně vřít.
Někdo vaří hodinu, pak po dvou dnech znova hodinu. Kvůli sporám butulotoxinových clostridií. Já to tak dělal jen jednou, jinak zavařuji na jednu ránu,ale asi to nadvakrát bude spolehlivější.
(Tak Jistě že byl, ale myslím, že si toto umí udělat skoro každý doma sám.
Např. to vepřové ve vlastní šťávě:
vezmeš 0,7l omnia sklemici. (od okurek,salátu apod.) s nešroubovacm víčkem. Koupíš nová víčka s červenou gumou,( 20 ks balení stojí 38kč) koupíš pár kg masa,(krkovice, zadní apod., nacpeš do flašek, přidáš trochu soli, celý pepř, nové koření česnek, popř. jiné koření trochu vody a zamáčkneš víčko. Nesmí tam přijít akorát cibule. Před zavřením očistíš dosedací plochu sklenice hadříkem namočeným do slivovice,alpy apod.
Pak dáš vařit do hrnce s vodou, nebo do trouby na cca 100st. nahodinu a půl až dvě hodiny. Po uvaření vyndáš, necháš samovolně schladnout a poťukáš víčko. Pokud flaška "chytla", tak je zvuk víčka (ťuká se nehtem)vysoký,cinkavý, pokud nechytla, je hluboký, dutý, stejný, jako když jsi to ještě nezavařil. Pro sichr to můžeš po dvou dnech ještě znova převařit cca hodinu. V tomto stavu ti ta flaška vydrží cca 2 roky a déle. Lepší maso ve vlastní šťávě jsi nejedl. Zkus, uvidíš.)
Naposledy editováno 22.04.2014 15:52:45
1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty
1 reakcí na tento příspěvek Jídlo na cesty
Jinak je tady odkaz na Hotovky.cz. Máte s tímhle jídlem nějakou zkušenost v porovnání s AdventureMenu?