Ale jak tento znak správného muže správně nabrousit...
ale asi nejlepší je to dát nějakému brusičovi,nebo mít několik ocílek a hold si s tím pohrát
ten nůž mám na normální řezání.. v kuchyni na cestě apod.. kuchat medvědy se nechystám...
Cobra357>Pokud je nůž kvalitní, není problém jej nabrousit tak že se s ním dá bez problémů oholit. Horší je, takový nůž sehnat.
Já myslím, že sehnat kvalitní nůž dnes až tak velký problém není, ale stojí to peníze
S tím holením je to taková trošku pověra - ono to samozřejmě vypadá efektně, ale ne pro všechno se takové jemné, hladké ostří hodí. Třeba na dřevo apod. to zrovna není to pravé ořechové a lepší je ostří, které se podobá "jemné pilce" (tedy kvalitní brus na jemně zrnitém brousku, bez ocílek, břidlice či kůže...¨)
Trutnovacek>To je právě ono...že to není žádná prdel..
i když se jedná "jen" o toto
Lovecký nůž
Aha - tak jestli to dělají pořád ze stejné oceli jako za totáče, tak tady bych moc jemný brus nedoporučoval (pokud s tím chceš opravdu něco dělat a nejenom krájet chleba) - ta čepel byla dost křehká... (taky ho mám ještě někde doma)
bidlos>S broušením zkušenosti nemám, ale dobrý nože dělá tento člověk.
Vypadají moc hezky - ale nějak tam nikde nepíše, co za to chce...
rollig>pokud máš nějaký kvalitnější nůž, tak to nech někomu, kdo se tomu věnouje a hlavně ho nestrkej, do takových těch borusítek na nože(v platvém obalu,dvě brousící kolečka) Známý mi brousil nože tak kvalitně, že jsem se snima pro pobavení obecenstva holil
my sme si na střední v ovocnářství brousili školkařské nože a pak se to známkovalo, komu neholil, neměl nárok na jedničku, takže já sem si tím napravoval špatný průměr
nic moc složitého to není, chce to hrubý a jemný brousek a obtahovák, ale postačí i starší kožený pásek