globalmoto_kveten





Téma: Nůž
 
31.1.2009 v 16:40
Každý správný muž nosí nůž...

Ale jak tento znak správného muže správně nabrousit...
Předchozí
1 2
Následující

Nůž

31.1.2009 v 16:50 | Nahoru | #1
Brouskem nebo ostřičem na nože

Nůž

31.1.2009 v 16:51 | Nahoru | #2
ja to vyresil kobercakem, brouseni neresim

1 reakcí na tento příspěvek Nůž

31.1.2009 v 17:09 | Nahoru | #3
pokud máš nějaký kvalitnější nůž, tak to nech někomu, kdo se tomu věnouje a hlavně ho nestrkej, do takových těch borusítek na nože(v platvém obalu,dvě brousící kolečka) Známý mi brousil nože tak kvalitně, že jsem se snima pro pobavení obecenstva holil

Nůž

31.1.2009 v 17:23 | Nahoru | #4
No přece ocílkou

1 reakcí na tento příspěvek Nůž

31.1.2009 v 17:53 | Nahoru | #5
To je právě ono...že to není žádná prdel..

i když se jedná "jen" o toto

Lovecký nůž

Nůž

31.1.2009 v 18:35 | Nahoru | #6
Souhlasím s Cobrou, taky záleží,k čemu ten nůž hodláš použít např.: na houbaření nemusí být tak ostrý jako např na vyvrhování zvěře(když už teda píšeš,že to je lovecký nůž), dá se sehnat i ten plast kterým to docela jde, ale nesmí to být za 50kč od nějakého horsta,ale třeba drahší od firskarsu, loni jsme byl v Brně na techagru a v mysliveckém pavilonu ukazovali perfektní brousek,cena byla vyšší cca 1500,ale fakt to brousilo good...
ale asi nejlepší je to dát nějakému brusičovi,nebo mít několik ocílek a hold si s tím pohrát

1 reakcí na tento příspěvek Nůž

31.1.2009 v 18:39 | Nahoru | #7
ehm... doplním...

ten nůž mám na normální řezání.. v kuchyni na cestě apod.. kuchat medvědy se nechystám...

Nůž

31.1.2009 v 18:39 | Nahoru | #8
jinak já mám tenhle: http://www.tener.cz...9&products_id=12 a jsem 100% spokojený,ale je to o pár stovek dražší,než ten tvuj Mikov,ale to už je zase otázka,na co to potřebuješ atd...

Nůž

31.1.2009 v 18:40 | Nahoru | #9
podle mého bude na to táboření velmi vhodný....

Nůž

31.1.2009 v 19:37 | Nahoru | #10
A jak se brousi nuz co ma trochu pilovitou cepel? Mam tenhle a uz to u spicky neni ono.

(reakce na) Nůž

31.1.2009 v 19:46 | Nahoru | #11

Cobra357>Pokud je nůž kvalitní, není problém jej nabrousit tak že se s ním dá bez problémů oholit. Horší je, takový nůž sehnat.



Já myslím, že sehnat kvalitní nůž dnes až tak velký problém není, ale stojí to peníze

S tím holením je to taková trošku pověra - ono to samozřejmě vypadá efektně, ale ne pro všechno se takové jemné, hladké ostří hodí. Třeba na dřevo apod. to zrovna není to pravé ořechové a lepší je ostří, které se podobá "jemné pilce" (tedy kvalitní brus na jemně zrnitém brousku, bez ocílek, břidlice či kůže...¨)

(reakce na) Nůž

31.1.2009 v 19:50 | Nahoru | #12

Trutnovacek>To je právě ono...že to není žádná prdel..

i když se jedná "jen" o toto

Lovecký nůž



Aha - tak jestli to dělají pořád ze stejné oceli jako za totáče, tak tady bych moc jemný brus nedoporučoval (pokud s tím chceš opravdu něco dělat a nejenom krájet chleba) - ta čepel byla dost křehká... (taky ho mám ještě někde doma)

1 reakcí na tento příspěvek Nůž

31.1.2009 v 20:40 | Nahoru | #13
Hodte sem nekdo link na kvalitni kuchynsky noze... prosím

Nůž

31.1.2009 v 20:44 | Nahoru | #14
myslim, že Alex by ti dobře poradil...

Nůž

1.2.2009 v 14:03 | Nahoru | #15
já mám tenhle a na to co všechno vydržel je super... myslim že se ten mikov od dob totáče dost zvednul a nejni to už ten mizernej kov

1 reakcí na tento příspěvek Nůž

1.2.2009 v 18:21 | Nahoru | #16
S broušením zkušenosti nemám, ale dobrý nože dělá tento člověk.

bidlos>S broušením zkušenosti nemám, ale dobrý nože dělá tento člověk.



Vypadají moc hezky - ale nějak tam nikde nepíše, co za to chce...

1 reakcí na tento příspěvek Nůž

1.2.2009 v 18:38 | Nahoru | #18
Pokud máš čas a radost z broušení, pořiď si nějakou z brousících sad LANSKY a máš vystaráno a skvěle nabroušeno.


(reakce na) Nůž

1.2.2009 v 18:41 | Nahoru | #19

rollig>pokud máš nějaký kvalitnější nůž, tak to nech někomu, kdo se tomu věnouje a hlavně ho nestrkej, do takových těch borusítek na nože(v platvém obalu,dvě brousící kolečka) Známý mi brousil nože tak kvalitně, že jsem se snima pro pobavení obecenstva holil



my sme si na střední v ovocnářství brousili školkařské nože a pak se to známkovalo, komu neholil, neměl nárok na jedničku, takže já sem si tím napravoval špatný průměr

nic moc složitého to není, chce to hrubý a jemný brousek a obtahovák, ale postačí i starší kožený pásek

(reakce na) Nůž

1.2.2009 v 18:47 | Nahoru | #20
Repulsion> To se nesnaž ani zjistit, cena domluvou a není pro každého

(reakce na) Nůž

1.2.2009 v 19:03 | Nahoru | #21
Repulsion> lepší je se ani neptat. Já si jeden kousek vybral, ale fajnovej a částka byla 40t ale to byla fakt nádherná kudla. Všechno nemůže mít tak drahý.

(reakce na) Nůž

4.11.2010 v 12:45 | Nahoru | #22
Kdo jste z Brna - kudlu vám klidně nabrousím. Zadarmo.

Naposledy editováno 04.11.2010 12:45:25

Nůž

4.11.2010 v 13:11 | Nahoru | #23
mám nůž CRKT a v kuchyni Wusthof dřív jsem to taky řešil Lansky....teď an to peču a jednou za čas je přetáhnu tímto
Výsledek je velmi podobný za méně práce a času

Nůž

6.11.2010 v 14:22 | Nahoru | #24
nože brousíme na dvojbrousku z carborunda v každym železářství ho maj a stojí asi 50 kč.

Nůž

6.11.2010 v 14:47 | Nahoru | #25
Pokud by nekdo chtel treba i nuz pro oko. Zde Ale nesmite mit hluboko do kapsy

Nůž

6.11.2010 v 17:24 | Nahoru | #26
Totok se bude taky blbě brousit, když nevím co a jak.

Nůž

6.11.2010 v 21:25 | Nahoru | #27
Nejlepší nože dělá odjakživa Alex

Nůž

6.11.2010 v 21:43 | Nahoru | #28
Každý nůž se dá nabrousit normálním plochým brouskem.

Dost záleží na tloušťce materiálu,ze kterého je čepel. U slabších nožů se dá použít X brousek

Nože s pilovitou čepelí se brousí jen z jedné strany.

Nůž

6.11.2010 v 21:46 | Nahoru | #29


tady máš přesný popis,je to sice sekera,ale princip je stejný... zhruba v polovině klipu

Naposledy editováno 06.11.2010 21:50:09

1 reakcí na tento příspěvek Nůž

20.11.2010 v 15:58 | Nahoru | #30
Jinak ještě musím upozornit na fakt, který sice v Česku nikoho nezajímá, ale v okolních civilizovaných zeních ano. Jde o to, že takto velký nůž je brán jako zbraň a nelze se s ním pohybovat na veřejnosti bez patřičného povolení.
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist