Téma: Kvas na vypálení
28.8.2021 v 09:40
Dobrý den všem,

letos se urodilo spousta ovoce, švestky, jablíčka, špendlíky, meruňky ...

Chci koupit nějaký sud na kvas. Myslíte, že je vhodný plastový sud ?
Předchozí
1 2 3
Následující

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kvas na vypálení

5.9.2021 v 08:57 | Nahoru | #61
kerut> to co tady píšeš je zas jednom nějaká šílená teorie z Wikipedie. Prakticky je to o tom, že když má ovoce málo přírodního cukru a nepřidá se žádný navíc, tak po vypálení může mít výsledný destilát klidně < 50% a to už je sakra problém, pokud se totiž jinak nepovede skvěle (a platí lety ověřené pravidlo "s množstvím jde kvalita"), tak je potřeba ho dojemnit ideálně kojeneckou vodou, tak už můžeme padat někde ke 40% a to už není pálenka, ale spíš nějaký likér. Jako nemusí chutnat nutně špatně, ale vyšlo něco jiného než bylo zamýšleno (a to už, jak píšeš se může koupit alkohol a chem. náhrada ovoce a umichat to doma v demižonu, na to se s tím nemusí nikdo tahat do pálenice).
Ty 2kg cukru na 120 becku nepozná nikdo a lihovost i výtěžnost poskočí "zadarmo" nahoru a výslednou pálenku se podaří udržet i po případném rozředění "na chuť" nad 50%, což lze považovat za skutečný destilát

(reakce na) Kvas na vypálení

5.9.2021 v 11:13 | Nahoru | #62
Johny_Servis> jaky teorie ty pracuraku a vubec, co to proboha meles za sileny strasny nesmysly ?? jednak se normalne destiluje minimalne dvakrat ty palenko-likere, a druhak destilat bude v kazdy fazi destilace tolik koncentrovanej jak dlouho to zustane tekuty (protoze "blato" se uz vari dost debilne) a podle toho cim to destilujes,.. pokud mas v ovoci malo cukru tak jsi debil ty ze z toho palis a neni to chyba kvasu, pokud mas moc sirokou frakci mas kratkej chladic v blbym uhlu, nebo jinej technologickej nesmysl... des za retardama do blokace za opakovany mleti sracek,..

Kvas na vypálení

5.9.2021 v 23:01 | Nahoru | #63
Možná budete překvapeni, ale existuje spoustu odborných knih od skutečných odborníků...
Já do trnek cukr rozhodně nedávám, zakládal jsem kvas duranziema neb ringlema a pecky nechávám, jen je třeba onu švestku narušit, natrhnout slupku
Za mne kolona - škoda kvasu, to je chuťově
A ředím to až v žaludku pokud je bez cukru a pod 70%

Naposledy editováno 05.09.2021 23:02:56

Kvas na vypálení

5.9.2021 v 23:34 | Nahoru | #64
ses posral ? knihy ? dyt to je teorie, ta je prece k hovnu, dyt skoro tech samych vysledku se da dosahnout mnoha lety vselijakych pokusu a omylu

Kvas na vypálení

6.9.2021 v 00:02 | Nahoru | #65
Nebo taky frajerských doplňků jako bílé hůlky a černých lenonek

(reakce na) Kvas na vypálení

6.9.2021 v 07:24 | Nahoru | #66
kerut> ne, mel by 10% 52% pálenky z celkového objemu kvasu

Kvas na vypálení

6.9.2021 v 08:45 | Nahoru | #67
Tady je zas odborníků než se domluvíte, budu mít vypálenou chutnou slivovici, tož pak na zdraví

Kvas na vypálení

24.9.2021 v 09:37 | Nahoru | #68
kolik ml vylivate při první destilaci? já deci, ale zdá se mi to moc...

Kvas na vypálení

24.9.2021 v 10:32 | Nahoru | #69
Už taky sbírám.

Kvas na vypálení

26.9.2021 v 15:52 | Nahoru | #70
Dojedte si na Kopanice jestli víte kde to je a uvidíte jak má vypadat kvas. Bože to je zase keců kolem trochy kvasu hlavně od pepíků , 2kg rozvařenýho cukru není nikdy na škodu, hermeticky deklovat není třeba
Předchozí
1 2 3
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist