Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna
Naposledy editováno 03.12.2020 22:49:37
1 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
PlusOne píše: Dobrý téma....připomnělo, že bych měl za týden začít dělat utopence, aby byly na svátky a hlavně po nich zaležené...
Tak je nakrájej na kolečka a máš je za pár dní éňo ňůňo. Doma to tak děláme, protože nikdo nemá nervy dlouho čekat
1 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
Jeden tip bych na Vánoce měl a to je krůta Jednou jsme to přes Vánoce měli a nějak na to nemůžu zapomenout, asi by to chtělo repete Říká se že to má sedm druhů masa ale pošmák jsem si jako nikdy, jednou na smetaně, jednou se zelím, s různýma knedlema nebo bramborem, dost dobrý, pěkně štavnaté masíčko, lepší jak kuře
2 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Tak to máš recht, krůta je skvělá, není nudná jako kuře, není to tučný prasátko, ale jde tak upravit (krůto-knedlo-zelo chutná fakt skvěle, skvělý je i na špízu, jako řízek, jako přírodní plátek, našpikovaný stehno jako svíčková, jako čína...akorát na guláš ne) jenže to žereme přes rok, tak na vánoce přemejšlím ještě trochu o něčem jiným. Ale parametry by krůta plnila dokonale, to jo
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Gahan37 píše: Na to “blbě” je dobrý grilovaný ananas....poměrně lehce po něm slehne....
...to po kořalce taky ...já po kořalce dycky dostanu hlad
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Filous píše: ...to po kořalce taky ...já po kořalce dycky dostanu hlad
Já právě nějak moc nepiju
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
zedge píše: Piwell> Recept vypadá dobře až na ty "tvarůžky" z Lidlu. Ty z Lidlu nemají nic společného s Tvarůžky, úplně jiná chuť.
Záměrně jsem nepsal syrečky, ale tvarůžky. Protože jsou z tvarohu. Takže to jsou tvarůžky. A ano, jsou prostě jiné než olomoucké syrečky, které až tak moc nemusím, právě proto si kupuji a jím tyto.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
1 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
1 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
teď teda nevim... nejsem odborník na názvosloví...o co jde? Zadní šál z Black Angus??
Kapra doma nežereme, snad by mi ani chuť nevadila, ale kdo se s tím má srát? Samá kostička, člověk si ani kloudně nekousne.
Proti filé nic nemám, ani když trochu(!) smrdí rybinou. Ale radši, když ne ) Už kdysi ve Švajcu těsne po bolševikovi byly rozdělený chlaďáky v Migrosu (švýcarskej řetězec obchoďáků) na rybí maso rybinový, polorybinový a bez rybího smradu. Tam to bylo jednoduchý. Rybí smrad nemám rád. Ale u nás se to nenosí... Škoda. Mně to docela limituje. Nejsem sice fouňa, ale když mi ryba smrdí, tak nebudu dělat hrdinu. Do prdele s rybím smradem.
Naposledy editováno 04.12.2020 23:23:11
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše:
Tak to máš recht, krůta je skvělá, není nudná jako kuře, není to tučný prasátko, ale jde tak upravit (krůto-knedlo-zelo chutná fakt skvěle, skvělý je i na špízu, jako řízek, jako přírodní plátek, našpikovaný stehno jako svíčková, jako čína...akorát na guláš ne) jenže to žereme přes rok, tak na vánoce přemejšlím ještě trochu o něčem jiným. Ale parametry by krůta plnila dokonale, to jo
V tom případě mám další tip ale ten tady nedáš, to bys musel do toho Thajska plus mínus ale Thai food zrovna nemyslím a vrátím se zpátky k rybě, takový čerstvě ulovený Blue Marlin nebo Swordfish neboli Mečoun obecný s bramborem ve slupce pečeným v alobalu s citronovou majonézou a čerstvou zeleninou, tak to když vezmeš do huby, tak zjistíš že Bůh existuje O stupínek výše to ještě bude když mečouna vyměníš za právě ulovenou Barracudu
Nic lepšího jsem zatím v držce neměl ale šilhám po Wagyu. To by mohlo překvapit
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: PaMi>
teď teda nevim... nejsem odborník na názvosloví...o co jde? Zadní šál z Black Angus?? .
To je proste na steaky vhodnej kus masa z cernyho masnyho bejka
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
maco píše: V tom případě mám další tip ale ten tady nedáš, to bys musel do toho Thajska plus mínus ale Thai food zrovna nemyslím a vrátím se zpátky k rybě, takový čerstvě ulovený Blue Marlin nebo Swordfish neboli Mečoun obecný s bramborem ve slupce pečeným v alobalu s citronovou majonézou a čerstvou zeleninou, tak to když vezmeš do huby, tak zjistíš že Bůh existuje O stupínek výše to ještě bude když mečouna vyměníš za právě ulovenou Barracudu
Nic lepšího jsem zatím v držce neměl ale šilhám po Wagyu. To by mohlo překvapit
Hele já jsem milovník ryb...a thajskou a hlavně všeobecně asijskou kuchyni fakt hrozně miluju...ale mečouna na Vánoce, to je fakt divný.
Ale na kuchyni máš dobrej vkus. Mečouna jsem miloval jako levný jídlo na Reunionu. Nebo tuňáka...za cenu našeho vepřovýho...
Krůta je ale fakt super jako povánoční jídlo
Naposledy editováno 04.12.2020 23:54:20
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
RomanSS píše: Hele já jsem milovník ryb...a thajskou a hlavně všeobecně asijskou kuchyni fakt hrozně miluju...ale mečouna na Vánoce, to je fakt divný.
Ale na kuchyni máš dobrej vkus. Mečouna jsem miloval jako levný jídlo na Reunionu. Nebo tuňáka...za cenu našeho vepřovýho...
Krůta je ale fakt super jako povánoční jídlo
No já trávil Vánoce tak nějak po různu ale kapr by se tam hledal celkem těžko když se flákáš u oceánu Fajn Vánoce jsem zažil i na Kanárských ostrovech ve Slovenské restauraci která jako jediná tam měla otevřeno ,skvělá slovenská kapustnica a místo kapra mořská ryba s bramborovým salátem a zlatý hřeb byl poslední den kdy jsem měl jet lodí na nějakou plavbu kolem ostrova ale byly vysoké vlny tak to zrušili a prachy jsem pak utratil v přístavu Puerto Mogan v restauraci kde jsem dal mořskou rybu na španělský způsob se speciální kanárskou omáčkou s brambory ve slupce a k tomu červené vínečko a končilo to zmrzlinou no a chrochtal jsem blahem asi ještě půl roku po tom
A kdybys viděl co jsme žrali na Šrí Lance, to byla langusta nebo co, když to přinesli na talíři tak se mi otevřela huba Drahé to bylo jaxviňa a ani mi to nechutnalo To byla fakt škoda zabít takové zvíře, první krát jsem jedl ty mořské plody v Egyptě ale taky to nějak zmastili a moc mi to nechutnalo tak se to asi musí umět ale třeba takové krevety v Hong Kongu, tak ty mi jely a krom toho jsem tam jedl tak neskutečný boršč že když jsem si ho pak dal v Karlových Varech u rusáků, tak jsem se jenom ušklíbal
3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Piwell píše: Záměrně jsem nepsal syrečky, ale tvarůžky. Protože jsou z tvarohu. Takže to jsou tvarůžky. A ano, jsou prostě jiné než olomoucké syrečky, které až tak moc nemusím, právě proto si kupuji a jím tyto.
...jenže ono je to přesně naopak - olomoucké tvarůžky z Loštic jsou z tvarohu, ty německé z Lidlu a Kauflandu syrovátkové...