Pojďte se podívat na trial do Kyselky!

V sobotu a v neděli je na programu mistrovský trial v Kyselce. A jede se už počtrnácté... Jede se opět v krásném terénu kolem Karlových Varů. Start soutěže je v sobotu v 11 hodin, v neděli o hodinu dřív a začíná se v kempu Ontario. Jezdce a diváky čeká deset sekcí v krásné přírodě, ale diváci pěšáci se musejí připravit na příkré kopce.

Jezdci jsou rozděleni do šesti výkonnostních tříd označených barevně. Různě barevné číselné tabulky na motocyklech a dresech odpovídají barvám branek, jimiž musejí jezdci v kontrolovaném úseku projet. Těm nejlepším patří žlutá barva s černým proužkem, ale tyhle nejtěžší překážky jedou jen tři jezdci: obhájce titulu Martin Matějíček, Martin Křoustek a Marek Wünsch. Jen o něco lehčí to mají žlutí jako Dominik Wünsch, Dalibor Šulc, Matěj Mrázek nebo David Fabián. Pak jsou tu zelení, neboli kategorie B, červení čili kategorie C a hobbíci, kteří ctí barvu bílou. A konečně jezdecký potěr na menších strojích o objemu 50 či 80 kubíků, to jsou žáci a jejich barva je modrá. Poprvé je těžké se v tom vyznat, ale za chvíli už je vám jasno.

Přijďte se tedy pokochat jezdeckým uměním na nejtěžších motocyklových překážkách do krásné přírody. Budete mít jezdce prakticky na dotyk, uslyšíte jejich zrychlený dech, někdy i komentáře. A to všechno zadarmo! Víte snad o jiné motocyklové disciplíně, která vám poskytne tohle všechno?

Informace o redaktorovi

Petr Hájek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist