MS Trial GP – David Fabián závodil v italském Sestriere

Další dvě soutěže v rámci Mistrovství světa v trialu se jely ve více než dvou tisících metrech nad mořem. Nedostatek kyslíku v této nadmořské výšce si vybral obrovskou daň jak na motocyklech, tak na samotných jezdcích. Úseky byly náročné, většinou přírodní z velkých balvanů, na strmých horských stráních a kamenných polích.

Povětrnostní podmínky nabídly vysoké teploty, sucho a prach. Dorazila spousta fanoušků, takže divácká kulisa vytvořila jezdcům skvělou atmosféru. Vše se odehrávalo v malebném prostředí alpského sportovního střediska, jenž umožnilo předvést tento sport v celé jeho kráse.

Sedmnáctiletý David Fabián (Beta Factory 300) startoval v kategorii Trial2 společně s dalšími 44 jezdci. V sobotu se Fabián umístil na 18.místě, protože mu nevyšlo první kolo a byl průběžně až třicátý (37 trestných bodů). Ve druhém kole zajel výborně, byl čtvrtý (7 trestných bodů) a tím zaznamenal pozici v Top20.

V neděli se vše odehrálo podobně. První kolo nedopadlo ideálně (30 trestných bodů), druhé kolo znovu dobré (12 trestných bodů) a nakonec z toho bylo celkové 19.místo.

Poslední dva závody MS se pojedou začátkem září ve Francii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist