Jezdci MMČR jednotlivců v trialu míří do Kyselky

Do Kyselky se sjíždí kompletní česká trialová špička včetně jezdců ze zahraničí. Přímo z francouzského Auronu jede David Fabián Jr., Martin Matějíček a Martin Křoustek, kteří úspěšně reprezentovali naši republiku na světovém podniku Trial Des Nations (TDN-trial národů). Český tým v něm obsadil krásné 3. místo v kategorii International Trophy. Vítězem této kategorie se stalo družstvo Japonska a druhé bylo Německo.

Pár dní před týmovým závodem se pořádalo poslední kolo MS v trialu TrialGP - FIM Trial World Championship ve francouzském městě Vertolaye, ležící přibližně 140 kilometrů od Lyonu, kde skvěle bojovali naši jezdci Denisa Pecháčková v kategorii TRIAL GP WOMEN a David Fabián Jr. v kategorii TRIAL 2.

Kategorie TRIAL 2 je nejvíce obsazovanou, a tak David bojoval s dalšími 45 jezdci. David v sobotu jel podle svých představ, neudělal žádnou zbytečnou chybu, do 7. úseku prvního kola byl na 1.místě a po prvním kole držel skvělou průběžnou 5. pozici. Druhé kolo bylo náročnější, terén dost rozhrabaný, ale přes to všechno nakonec skončil na zaslouženém 8.místě a prvně se probojoval do TOP 10 v této kategorii. V nejvyšší dámské kategorii startuje 16 jezdkyň a Denisa Pecháčková se v sobotu vyšplhala do TOP 5. V neděli udělala Denisa v prvním kole o 5 trestných bodů více než v sobot, a tak z toho bylo celkové P9. To, že se oba dva dny vešla do TOP 10 je obrovský úspěch, který nemá v českém trialu obdoby.

Do Kyselky také přijedou jezdci seriálu Mistrovství Evropy, které se letos konalo v Itálii, Švédsku a Norsku. Na evropě nás úspěšně reprezentovali Vojta Bruj v kategorii EC International, Richard Kůta v kategorii Youth trial International, Petra Budínová v kategorii Women's European Champion a Jan Balousek v kategorii Junior cup. Všichni jezdci se vešli do TOP10.

Všichni výše jmenovaní, ale i řada dalších trialistů, budou o tomto víkendu v Kyselce u Karlových Varů zdolávat 12 úseků postavených v přírodním terénu v okolí Rekreačního volnočasového areálu Ontario. Soutěž se jede na dvě kola, každý jezdec má na absolvování časový limit 5,5 hodiny. Soutěž v Kyselce se koná již po osmnácté v řadě, bez jediného přerušení, což místního pořadatele Aleše Labíka řadí mezi nejdéle pořádajícího v historii českého trialu.

Start první soutěže je v sobotu 16.9. 2023 v 11 hodin a v neděli 17.9. 2023 v 10 hodin. Vstup je zdarma. Zázemí soutěže, start, cíl, bohaté občerstvení je situováno v areálu Ontario, odkud také můžete vyrazit na procházku po jednotlivých trialových úsecích, kde postupně uvidíte jezdce všech kategorií.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist