Parádní tažení Čechů zastavil v Německu hromadný pád

Čeští jezdci za sebou zanechali pořádnou stopu na úvodním závodě německého supermotového mistrovství ADAC, který se uskutečnil ve Stendalu. V první jízdě prestižních S1 skončil Petr Vorlíček na skvělém 2. místě, Pavel Kejmar dojel čtvrtý. Ve druhé jízdě bohužel oba uvízli v hromadném pádu.

Závod ve Stendalu nedaleko Magdeburgu oslavil jubilejní desáté výročí. V uplynulých ročnících tam vyhrávala taková esa jako několikanásobný mistr světa Francouz Thierry van den Bosch nebo legendární Klaus Kinigadner. Letos se na start postavil například Mauno Hermunen, druhý muž průběžného pořadí letošního MS, který jezdí v barvách německého týmu Zupin na nové Husqvarně o objemu 499 ccm. Kromě Fina, který obhajuje loňský titul, se závodu zúčastilo přes 150 jezdců z devíti zemí. Mezi nimi i nejlepší Češi. Obě jízdy S1 Hermunen suverénně vyhrál, první s náskokem přes deset sekund na Vorlíčka, ve druhé najel na Němce Markuse Volze (KTM) čtyři sekundy. Tomáš Trávníček (KTM) a Vít Janoušek (Honda) nedokončili ani jednu z finálových jízd. V kategorii S3 se dokázal třetím a čtvrtým místem prosadit další náš jezdec, ještě ani ne šestnáctiletý Milan Sitnianský junior. Šokem byl start Němce Jochena Jasinskiho na dvoutaktní (!!!) husqvarně, který dokázal v kategorii S2 vybojovat první a třetí místo.
Ne všechno ale bylo v Německu v pořádku, jak potvrzují slova dvacetiletého Pavla Kejmara, který se už letos blýskl celkově pátým místem v úvodním závodě mistrovství Evropy v italské Busce. „Trať byla postavena na letišti a byla dost rychlá, ale i trochu technická s dlouhým terénem. V sobotu byly bohužel jen dva volné tréninky, takže jsme si moc nezajezdili, ale jen najeli trať. V nedělní kvalifikaci jsem skončil na druhém místě o 0,3 sekundy před Petrem Vorlíčkem. První skončil Fin Mauno Hermunen. V první jízdě jsem odstartoval na čtvrtém místě. Po pár kolech jsem se dotáhl na Němce Votze a Vorlíčka. Atakoval jsem Votze v terénní zatáčce, on ale než by zabrzdil a zařadil se za mě, tak přidal plyn, přeskočil tobogán a objel ho i se skokem za tím. A zařadil se opět přede mne. Já jel normálně po trati. Potom už jsem nenašel místo, kde ho předjet, takže v cíli to pro mě znamenalo dobré čtvrté místo. Po jízdě jsme řešili, proč není Votz diskvalifikován, když nejel jeden celý úsek offroad traťe.Bohužel je to Němec a byli jsme v Německu, takže všichni Němci řekli, že se zařadil za mě. Přitom to nebyla pravda! Druhá rozjížda už byla lepší. Odstartoval jsem na třetím místě za Votze a Kunzla. Bohužel terén více nakropili než v předešlých rozjíždkách a jsem ihned v prvním kole upadl. Následoval hromadný pád, kde do mojí motorky narazili Vorlíček, Trávníček a dalších pět jezdců. Já jsem to ještě posbíral a dojel to na 16. místo. Celkově mi to dalo 8. místo, za co jsem docela spokojen,“ uvedl český jezdec na svých internetových stránkách.

Výsledky kategorie S1

1. jízda
1- Mauno Hermunen (Finsko) Husqvarna
2- Petr Vorlíček (ČR) Suzuki
3- Markus Volz (Německo) KTM
4- Pavel Kejmar (ČR) Suzuki
5- Marcel Götz (Švýcarsko) Kawasaki

2. jízda
1- Hermunen
2- Volz
3- Jürgen Künzel (Německo) Aprilia)
4- Götz
5- Lukas Höllbacher (Rakousko) KTM)
16- Kejmar 
 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist