Závěr sezony WSBK bude pod světly reflektorů v Kataru

Během letní přestávky motocyklového seriálu mistrovství světa produkčních motocyklů (WSBK) došlo ze strany promotéra Dorny WSBK a Mezinárodní motocyklové federace (FIM) k potvrzení termínu a místa konání závěrečného podniku letošní sezony, kterým je 2.listopad a okruh Losail v Kataru. Zároveň dochází ke zrušení říjnového jihoafrického podniku v Phakisa Freeway.

Stejně jako loni, tak také letos byl termín a místo závěrečného podniku sezony dlouho s otazníkem. Nakonec je to Katar, kdo bude mít tu čest uzavřít letošní ročník superbikového seriálu. Okruh v Losail byl součástí kalendáře WSBK pět let a to od roku 2005 do roku 2009. Tehdy v Losail závodili za denního světa, ale letošní závěrečný podnik bude poprvé pod světly reflektorů.
Na osvětleném okruhu v Kataru startuje sezona motocyklového mistrovství světa prototypových motocyklů a nyní na stejném místě skončí sezona mistrovství světa produkčních motocyklů. Termín dne závodu je 2.listopadu 2014 a protože jsou závody v nočních hodinách, ceremoniál udílení cen superbikové a supersportové kategorie proběhne v Dauhá o den později, tedy v pondělí 3.listopadu 2014.

Co se týče dvanáctého podniku sezony v Jihoafrické republice, který měl termín pořádání 19.října 2014, tak ten se ruší, protože místní promotér GAS Sport nestačil provést plánované práce na okruhu Phakisa Freeway v takovém časovém termínu, který by zaručoval, že stihnou nutnou homologaci dráhy ze strany FIM.
V této chvíli zvažuje promotér Dorna WSBK a FIM možnosti ohledně náhrady za zrušený závod v Jihoafrické republice. Podobně se již hledala náhrada za Moskvu, ale jak víme tak do této chvíle neúspěšně.

Každopádně podle toho, kde by byl potenciální náhradní závod, tak by došlo k předání cen světového poháru Superstock 1000, evropského šampionátu Superstock 600 a Junior Cupu buď na novém místě nebo už 5.října 2014 v Magny Cours.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist