Yamaha Spain továrním týmem

Tým Intermoto Czech se nakonec nedohodl s továrnou Yamaha, která si tak k další spolupráci vybrala španělský tým Yamaha Spain.

Španělský tým Yamaha Spain se připravuje na svou druhou sezónu v Mistrovství světa supersport. S týmem bude dále pokračovat mladý David Salom, ke kterému majitel týmu pan Daniel Devahive angažoval zkušeného Davida de Gea, tedy jezdce ostříleného i nejprestižnější sérií Grand Prix.
Tým Yamaha Spain je nejúspěšnějším týmem španělského mistrovství CEV Supersport, ve kterém získal třikrát titul (2004, 2005, 2006) a třikrát druhé místo (2002, 2003, 2004 – společně s prvním místem). Po domácích úspěších logicky následoval vstup do Misrtrovství světa (2007) ve kterém tedy bude v roce 2008 pokračovat jako oficiální tým továrny Yamaha (stejně jako Yamaha World SSP Team a Yamaha Team Italia).
V týmu, který vždy podporoval španělské jezdce na cestě k vrcholným kategoriím, jako například naposledy Arturo Tizona, bude nadále jezdit David Fuentes Salom, který v poslední světové sezóně dokázal získat například šesté místo ve Valencii, či páté v Assenu. S 34. body pak skončil na 21. místě WSS 2007. Druhým jezdcem se stal Jose David de Gea, který v minulosti již Mistrovství světa supersport absolvoval. Třicetiletý De Gea si ovšem vyzkoušel i Mistrovství světa třídy 250 ccm, ale i nejprestižnější MotoGP. Mezi jeho největší úspěchy patří tři španělské tituly ve třídě Formula Xtreme 1000, ale i například deváté místo ze závodu GP 250 ve Valencii (2006), či dokonce pódium (3. místo) z Assenu 2001.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist