Yamaha představila tovární tým WSBK s jezdeckou dvojicí Locatelli a Rea

V neděli představil jezdeckou sestavu a barvy na sezonu 2024 tým Pata Prometeon Yamaha. Tovární tým tří ladiček v MS superbiků nastupuje do nové sezony s jezdci Jonathan Rea a Andrea Locatelli. Rea je vícenásobným šampionem WSBK a jeho cílem není nic jiného než získat titul mistra světa. Locatelli pokračuje s Yamahou a plánuje navázat na předchozí výborné výkony. Nyní je na programu dvoudenní test na okruhu Autódromo Internacional do Algarve v portugalském Portimau, pan následuje přelet do Austrálie, kde jsou další dva dny testů a následně první podnik sezony s termínem 23. až 25.února.

„Už se nemůžu dočkat, až zahájíme sezonu!“ uvedl Jonathan Rea. „Přechod do rodiny Yamahy proběhl opravdu hladce a během zimního testování jsme tvrdě pracovali na tom, abych se na své R1 cítil pohodlně, prozkoumal její limity a pochopil, co je třeba udělat pro začátek sezony. Blíží se Phillip Island, trať, kterou mám opravdu rád. Cílem pro každý víkend je užít si motorku, využít všechny její silné stránky, a určitě je cílem být konkurenceschopný a bojovat o vítězství v závodech.“

„Jsem zvědavý, až v Austrálii uvidím náš plný potenciál, ale právě teď po focení týmu Pata Prometeon Yamaha je v mých nových barvách reálné všechno! Opravdu se teď cítím jako jezdec Yamahy a těším se, co společně dokážeme,“ dodal Rea.

Andrea Locatelli k prezentaci týmu řekl: „V roce 2024 mě čeká čtvrtá sezona s Yamahou a moje motivace je větší než kdykoli předtím. Myslím, že s týmem kolem mě můžeme v této sezoně odvést opravdu dobrou práci. Přes zimu jsme tvrdě pracovali, abychom pokročili na vývoji R1 a také na sobě. Musím si věřit a také si věřím, určitě jsme skoro tam! Cílem není jen bojovat o stupně vítězů, cílem je být vpředu a bojovat o vítězství. V roce 2023 jsme byli blíž než kdy jindy a já jsem připraven udělat další krok.“

„Nové barvy vypadají úžasně, myslím, že je to nejlepší Pata Prometeon Yamaha R1 sezony. Chtěl bych poděkovat týmu a společnosti Yamaha za vše, co dělají, celý tým se vždy snaží společně pracovat na všech detailech, abychom měli ten nejlepší technický komplet. Phillip Island se mi opravdu líbí a po dalších dvou dnech v Portimau tento týden si myslím, že v Austrálii můžeme začít velmi dobře!" dodal Locatelli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist