WSBK Imola - Páteční tréninky ovlivnily vysoké teploty, vyhrál je Michael Ruben Rinaldi

Dění na trati v Imole ovlivnila v pátek vysoká teplota trati, kvůli které se často padalo a hned několikrát musela být odpoledne vyvěšena červená vlajka. Jezdci skončili bez zranění, traťoví komisaři však museli odstraňovat nečistoty z dráhy. Nejlépe si s podmínkami v SBK poradil Michael Ruben Rinaldi, který zajel čas 1'47,128 sekundy. Druhé místo obsadil Alex Lowes a třetí Garrett Gerloff. Supersporty ovládl Federico Caricasulo a třístovky Matteo Vannucci.
 

Kapitoly článku

MS Supersport 300 - 1. volný trénink

Pátečním prvním tréninkem odstartoval sedmý podnik Mistrovství světa superbiků v Imole. V jeho první polovině si velmi dobře vedl Matteo Vannucci (AG Motorsport Italia Yamaha), který zajel čas 2'07,385 sekundy. Na druhého Kevina Sabatucciho (Team Flembbo-Pl Performances) měl v té chvíli náskok osmi desetin, třetího Bruna Ieraciho (ProDina Kawasaki Racing) pak téměř jedné sekundy. Na čtvrtém místě jezdil Devis Bergamini (ProGP Racing), nejlepší pětku uzavíral Jeffrey Buis (MTM Kawasaki).

Matteo Vanucci si vítězství v prvním volném tréninku pohlídal, jeho čas nastavený v prvních minutách nedokázal překonat žádný z jeho protivníků. Na druhém místě je po první půlhodině na trati Kevin Sabatucci, jenž na soupeře ztratil něco málo přes jednu desetinu, třetí pak skončil Dirk Geiger (Freudenberg KTM-Paligo Racing), který byl jen o tři tisíciny pomalejší než Sabatucci. Čtvrté místo obsadil Bruno Ieraci, páté Jeffrey Buis a se šestou příčkou se musí spokojit Marc Garcia (China Racing Team). Alfonso Coppola (Sublime Racing by MS Racing) vyjel v posledních minutách mimo trať a přišel tak o možnost zrychlit. Český zástupce Petr Svoboda (Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki )je na desáté pozici.

Supersport300 World Championship – 1. volný trénink
27°C, dráha suchá, 39°C, vlhkost: 74%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist