WSBK Austrálie – V pátek nejrychlejší Guintoli a Sofuoglu

Prvními tréninky jezdci světového šampionátu superbiků odstartovali na Phillip Islandu přípravu na úvodní závody sezony 2016. V třídě FIM Superbike vyhrál první trénink jezdec Kawasaki Tom Sykes, celkově je ale nejrychlejší Sylvain Guintoli na Yamaze. Karel Abraham obsadil v kombinaci časů dvacáté místo, jeho týmový kolega Josh Brookes byl osmnáctý. V seriálu FIM Supersport byl v prvním tréninku nejrychlejší Kenan Sofuoglu, Ondřeji Ježkovi patřil šestnáctý čas. I když druhý trénink vyhrál Randy Krummenacher, tak v kombinaci časů obou pátečních tréninků si první místo udržel Turek Sofuoglu, dvanáctý Anthony West jen těsně přišel o přímý postup do Superpole 2 a český závodník Ondřej Ježek den uzavřel sedmnáctým časem v pořadí. V sobotu jsou na programu poslední třetí tréninky, kvalifikační jízdy (Superpole) a v případě FIM Superbike první závod.

Kapitoly článku

Superbike – 1.volný trénink

Hned na úvod jezdci neměli ideální podmínky na trati, nicméně na základě výsledků byly časy velmi vyrovnané. Celkem dvanáct závodníků je v jedné sekundě a prvního od čtvrtého v pořadí dělí jen desetina. Sezonu odstartoval nejrychlejším časem prvního tréninku Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) jehož maximum na kolo bylo 1'31,543 sekundy. Na druhou pozici zajel Sylvain Guintoli (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a třetí v pořadí je Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), který na týmového kolegu ztratil 0,098 sekundy, na Francouze pak jednu tisícinu.

Velmi dobře si na úvod vedl Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse), který je s časem 1'31,650 sekundy čtvrtý v pořadí a na Sykese ztrácí desetinu. Nejrychlejší Ducati je Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), který uzavírá pětici nejrychlejších závodníků prvního tréninku. Ve třech desetinách je šestý Nicky Hayden (Honda World Superbike Team), sedmý Markus Reiterberger (Althea BMW Racing Team) a osmý Michael van der Mark (Honda World Superbike Team).

Časy do desátého místa zajeli Davide Giugliano (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) a Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), přičemž ztráta britského závodníka představuje jen necelé čtyři desetiny. Do jedné sekundy se vešel jedenáctý Xavi Forés (Barni Racing Team), dvanáctý Lorenzo Savadori (IodaRacing Team) a třináctý Jordi Torres (Althea BMW Racing Team).

Australský závodník Josh Brookes (Milwaukee BMW) v prvním tréninku zajel dvacet kol s osmnáctým časem 1'33,354 sekundy. Dvacátý čas 1'34,277 sekundy má na kontě Karel Abraham (Milwaukee BMW). Dvojici britské stáje rozdělil turecký závodník Toprak Razgatlioglu (Grillini Racing), který na poslední chvíli nahradil zraněného Joshe Hooka.

Superbike World Championship – 1.volný trénink
18°C, dráha suchá, 23°C, vlhkost: 72%
Výsledky tréninku -WSBK FP1 AUS.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist