Vosty míří do supersportového světa

Start pražského jezdce Patrika Vostárka v brněnském závodě mistrovství světa supersportů nebyl naštěstí ojedinělým výkřikem do tmy, nýbrž bude mít i své trojnásobné pokračování v tomto seriálu.

Masarykův okruh začátkem letošního července sice pražskému jezdci příliš štěstí nepřinesl, když po pádu v sobotní kvalifikaci musel Patrik Vostárek v závodě hned na jeho začátku vzdát pro technickou závadu svého stroje poškozeného zřejmě při předcházejícím pádu, ale naštěstí to tým okolo Vostyho nevzdal a podařilo se jim realizovat další tři letošní starty ve světovém supersportovém šampionátu.
Britský okruh Silverstone musí ještě tým ProRace a jezdec Patrik Vostárek z časových důvodů vynechat, ale pak už nic nestojí v cestě další účasti v supersportovém světovém šampionátu: "We will consider your rider as One Event rider nominated by Infront"-, toto potvrzení dostal Vosty a jeho tým pro závody na Nürburgringu, Imolu a Magny Cours.
"Není to tedy klasická Wild Card, neboť rozdíl je v tom, že tohle je nad rámec počtu divokých karet.", vysvětlit pro náš web situaci manažér týmu ProRace Jirka Hanyk a dodal: "Prvotním úkolem je ale zisk titulu českého šampióna v této kubatuře, a první krok k tomuto cíli nás čeká už tento víkend v Mostě. Pokud se nám bude dařit a já doufám že ano, tak definitivní potvrzení titulu by mohlo přijít začátkem srpna v polské Poznani a pak bychom se už soustředili na ty tři závody mistrovství světa supersportů, které se jedou na německém Nürburgringu, v italské Imole a na francouzském okruhu Magny Cours".  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist