Valentino Rossi: MS superbiků 2015?

V minulé sezoně bylo několikrát na různých webech napsáno, že Valentino Rossi má v nové smlouvě s továrnou Yamaha na další dva roky 2013 a 2014 ještě dodatek, že v sezoně 2015 smí na továrním motocyklu Yamaha jet superbikové mistrovství světa. Ale Rossiho poradce Davide Brivio tyto fámy dementuje.

"Mistrovství světa superbiků 2015 bylo sice diskutováno, ale pouze jako námět", vysvětluje Brivio, ale hned dodává: "Neexistuje ovšem žádná smlouva. Něco takového se ale může ze spojení mezi Valentinem a Yamahou určitě vyvinout. Myslím si, že pokud Vale skončí v MotoGP, tak mu Yamaha velmi ráda svěří superbikový motocykl."

Rossi bude mít sice začátkem sezony 2015 už 36 roků, ovšem jeho věčný rival Max Biaggi se v sezoně 2012 stal na motocyklu Aprilia v 41 letech ještě jednou světovým superbikovým šampionem.
Navíc v roce 2015 už zřejmě nebude závodit Carlos Checa, ten bude mít totiž v tuto dobu už 43 roků a navíc dle všech předpokladů by měli postoupit do MotoGP Jonathan Rea, Eugene Laverty či někteří další piloti ze seriálu WSBK (Davide Giugliano, Tom Sykes či Chaz Davies?). 

Jelikož se dá předpokládat, že BMW po odchodu od továrního týmu k Italia BMW, nebude až zas tak dominantní, jako letos, tak by "The Doctor" měl mít situaci ohledně konkurence hodně ulehčenou.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist