V Portimau zajel první den testu nejrychleji Bulega

Od pondělí testují na okruhu v Algarve jezdci MS superbiků a na první pozici výsledkové listiny znovu figuruje Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati), nováček ve WSBK a úřadující šampion WorldSSP. Ital byl nejrychlejším jezdcem testu v Jerezu a nyní navázal na předchozí výkon časem, kterým jako jediný překonal hranici minuty a čtyřiceti sekund. Privátní test pokračuje druhým dnem v úterý a pak už následuje přesun techniky do Austrálie.

Nejrychlejším jezdcem prvního dne testování v Algarve byl Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati). Italský závodník nastavil maximum na hodnotu 1’39,913 sekundy a byl o 0,094 sekundy rychlejší než druhý v pořadí Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), který testoval novou kyvnou vidlici. Ve dvou desetinách je třetí Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), který čas nastavil v předposledním kole prvního dne. Ve čtyřech desetinách je Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) a pátý Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK). Švýcar Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) kvůli zdravotním problémům netestoval v Jerezu a na dráze nebyl ani první den v Algarve.

Výborně si vedl šestý Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team), který má pro test v Portimau upravenou pozici na motorce a také upravenou palivovou nádrž. Jeho čas 1’40,463 sekundy byl o 0,550 sekundy pomalejší než v případě prvního Bulegy. Sedmým jezdcem v pořadí je Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team). Osmý čas 1’40,673 sekundy nastavil Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), který stále není fit po zranění z posledního testu WSBK v roce 2023 a navíc mu zřejmě působí potíže dodatečná zátěž pěti, šesti kil na jeho Ducati, aby splnil požadavky nových pravidel ohledně váhy. Na deváté pozici je Xavi Vierge (Team HRC) a první desítku uzavírá Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), který na prvního ztratil 0,866 sekundy.

Zajímavostí testu v Portimau je fakt, že společně s jezdci WSBK tam na produkčních motorkách testují také jezdci MotoGP™. Testujícími jezdci královské kubatury jsou Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing), Franco Morbidelli (Pramac Racing), Luca Marini (Repsol Honda Team), Alex Márquez (Gresini Racing MotoGP), Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP) a na dráze je dokonce Valentino Rossi (Yamaha R1). K vidění jsou skutečně zajímavé záběry, když je na dráze vidět například Rossi #46 s Razgatlioglem #54. Informace ohledně jejich dosažených časů jsou uvedeny ve výsledkové listině.

Test WorldSBK - 1.den
Pondělí, 29.1.2024 - Portimao (POR)
test-day-test-of-aruba.it-racing-ducati-29-01-2024.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist