V Barceloně mají dvoudenní test týmy WorldSBK

Po závodech v Austrálii mají jezdci a týmy MOTUL FIM Superbike World Championship 2024 na programu druhý podnik sezony, který se jede příští týden v Barceloně. Ještě dřív ale týmy na okruhu v Montmeló absolvují dvoudenní testy. Testovat se bude ve čtvrtek 14.března a v pátek 15.března.

BMW

Německý výrobce má početné zastoupení v testu, jelikož mají na čem pracovat. V Barceloně bude Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) plus jezdec testovacího týmu Sylvain Guintoli a Bradley Smith. Informace budou sbírat také jezdci privátní stáje s motocykly BMW Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) a Scott Redding (Bonovo Action BMW).

DUCATI

Italská továrna testuje s dvojicí továrních jezdců, jimiž jsou Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) a Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) plus testovací jezdec Michelle Pirro. Španěl Bautista má pochopitelně na čem pracovat. Na dráze budou i jezdci privátních týmů jako Andrea Iannone (Team GoEleven), Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing), Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) a Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team).

HONDA

Stroje HRC bude před druhým kolem světového šampionátu superbiků testovat dvojice továrních jezdců Xavi Vierge (Team HRC) a Iker Lecuona (Team HRC) plus testovací jezdec Tetsuta Nagashima. Na dráze bude také dvojice privátní stáje PETRONAS MIE Racing Honda Adam Norrodin a Tarran Mackenzie.

KAWASAKI

S motocykly japonského výrobce budou testovat jezdci jejich továrního týmu Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) a Axel Bassani (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Přítomný bude rovněž člen testovacího týmu Kawasaki Florian Marino a jezdec privátní stáje Kawasaki Puccatti Racing Tito Rabat.

YAMAHA

Podobně jak u ostatních výrobců, také tři ladičky mají v testu své jezdce továrního týmu Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) a Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK). Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) a Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) plus Philipp Öttl (GMT94 Yamaha) a Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist