U Ducati pojede Davies a Giugliano

Minulý týden přišlo oznámení o ukončení spolupráce s Alstare, dnes italská Ducati potvrdila účast v nadcházejícím ročníku Mistrovství světa superbiků 2014 společně s oznámením jezdecké dvojice s nimiž podepsali smlouvu na sezonu 2014 a 2015. V barvách továrny Ducati uvidíme v tomto období Chaze Daviese a Davide Giugliana.

Velšský závodník Chaz Davies přichází z týmu BMW, který už v příštím roce nebude v superbikovém šampionátu dál pokračovat a Davies byl najednou volným hráčem. Ne ale nadlouho, protože v Ducati získal velmi dobrou příležitost závodění z podporou továrny a navíc jistotu dvouleté smlouvy. Už ve středu bude Davies s Giuglianim testovat Ducati 1199 Panigale na okruhu v Jerezu.
„Z této příležitosti jsem nadšený,“ uvedl Chaz Davies. „Je velmi dobré mít dvouletý kontrakt s tak silnou značkou jako Ducati a být součástí jejich rodiny. V posledních osmi, devíti letech je to poprvé, kdy budu mít možnost jet dva roky po sobě stejnou motorku a navíc mít přímé spojení s továrnou. Už se těším na test v Jerezu. Bude to především o hledání pozice na motorce a vybudování důležitého základu, což bude pro rozhodující. Doufejme, že nám vyjde počasí.“

Oznámení Ducati o angažování Davide Giugliana přišlo přesně v den jeho čtyřiadvacátých narozenin. Italský závodník zahájil kariéru před osmi lety v evropském šampionátu Superstock 600. Davide Giugliano debutoval v Superbicích závodem na divokou kartu v roce 2011 a ve stejném roce vyhrál s Ducati světový pohár v kategorii Superstock 1000. Letošní ročník absolvoval celkově šestý v sedle Aprilie týmu Althea Racing.
„Být zpátky u Ducati je pro mě ohromná šance,“ prozradil Davide Giugliano. „Reprezentovat tovární tým je jedna z nejdůležitějších věcí, o níž jezdec usiluje. Bude to náročná sezona, protože motorka zatím z nějakého důvodu ještě nepředvedla svůj plný potenciál. S Chazem jsme oba mladí a odhodlaní, což by mělo pomoci rozjet další rozvoj motocyklu tím správným směrem.“

Podrobnější informace ohledně organizace a managementu týmu budou zveřejněny v následujících dnech.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist