Toseland se v Brně rozhodne po pátku

Pojede v Brně James Toseland, nebo nepojede. Rozhodně se ale dvojnásobný ex-mistr světa superbiků zúčastní pátečních tréninků a pak se uvidí...

James Toseland sice odcestoval do Brna, ale teprve po pátečním tréninku se rozhodne, zda se zúčastní i závodu samotného. Během březnových testů utrpěl dvojnásobný světový šampion hodně těžké poranění ruky, a málem musel ukončit svou závodní kariéru.

Po dlouhé zdravotní pauze se jezdec týmu BMW Italia sice zúčastnil závodních víkendů v Monze a na Milleru, v Itálii však nenastoupil ani k jednomu závodu, v USA sice odjel první jízdu, ale do druhé rovněž nenastoupil. A protože bolesti zraněného zápěstí byly hodně silné, tak vynechal Toseland jak Misano, tak i Aragon - v obou dvou závodech ho vystřídal Lorenzo Lanzi.
"V pondělí jsem byl opět u mého specialisty a ten mně řekl, že to vše vypadá velmi dobře. V každém případě se zúčastním pátečních tréninků a pak budeme vědět více. Nemohu se už dočkat, až budu opět sedět na závodním motocyklu", říká před brněnským startem Toseland.

Toseland dostal od lékařů doporučení, nechat svou ruku několik týdnů v absolutním klidu: "Jen to mé ruce pomůže. V pondělí jsem sice jel na na ostrově Man celý okruh s normálním silničním motocyklem a v úterý jsem hned v ruce cítil, že jsem opravdu něco dělal. Je mně také jasné, že je velký rozdíl mezi několika okruhy na silnici a mistrovským závodem superbiků", vysvětluje tento nejrychlejší aktivní milovník musiky na světě.
Pokud by 30-letý Brit zjistil, že by start závodě neměl smysl, tak je připraven v Brně Ital Lorenzo Lanzi: "Nahradil by Jamese od druhé kvalifikace", říká týmový manažér Serafino Foti.

Bez toho, jak bude Brno probíhat, je Toselandův velký cíl, závodit na výborné úrovni koncem července doma v Silverstone. "Zde chci jet oba závody a také je dobře zajet. Udělám pro to všechno, abych závodil před svými fanoušky. Do Silverstone zbývají ještě čtyři týdny a v této pauze si mohu ruku ještě více vyléčit".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist