Testy WSBK pokračují v Portimau, první den nejrychlejší Rea

Druhým oficiálním testem světového šampionátu superbiků jsou dva dny zkoušek na okruhu Algarve v portugalském Portimau. Během dne několikrát slabě zapršelo a test byl párkrát zastaven červenými vlajkami. Z jezdců WorldSBK zajel v neděli nejrychleji Jonathan Rea, Jules Cluzel byl nejrychlejší mezi jezdci série WorldSSP. Test pokračuje druhým, závěrečným dnem v pondělí.

V neděli zahájily týmy superbikového šampionátu test v Portugalsku a první den uzavřel na špici výsledkové listiny Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), jehož maximem na kolo byla hodnota 1'42,195 sekundy. Druhý jezdec tovární stáje KRT, Leon Haslam (Kawasaki Racing Team), byl s časem 1'42,820 sekundy šestý.

Čtyři desetiny ztratil druhý v pořadí Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team), který zatím předvádí opravdu slibné výkony. Brit zajel 1'42,614 sekundy a byl znovu rychlejší než týmový kolega Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team), jemuž s časem 1'42,872 sekundy patřila sedmá pozice.

Výborně si vedl Álvaro Bautista (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), který je s časem 1'42,682 sekundy na necelé půl sekundě za prvním a jen 0,068 sekundy ztrácí na druhého. Velšan Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) zřejmě stále bojuje s bolestmi zad, jelikož jeho čas 1'43,702 sekundy a to znamená ztrátu 1,5 sekundy.

Turek Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) je talent a letos bude rozhodně vidět. Od Jerezu si drží pozice v Top5 a to je pro mladého závodníka hodně slibné. Na technické trati v Portimau zajel kolo časem 1'42,687 sekundy a na Rea v čele tabulky ztratil půl sekundy.

S výkonem bude spokojen Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team), který první den dokončil s pátým nejrychlejším kolem dne 1'42,808 sekundy. Jeho týmový kolega Markus Reiterberger (BMW Motorrad WorldSBK Team) na kontě devátý čas 1'43,682 sekundy.

Test WSBK/WSSP – 1.den
Neděle, 27.1.2019 – Portimao, Portugalsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist