Testy WSBK - Aragón, 2. den

Druhý den testování superbiků určovaly tempo opět motocykly Kawasaki, když Tom Sykes zajel nový neoficiální rekord okruhu časem 1:58.4, čímž byl rychlejší než je rekord okruhu Carlose Checy, ale dokonce i lepší, než je absolutně nejlepší čas ze Superpole.

Ve velmi dobrém světle se kromě továrních jezdců Kawasaki Sykese a Lascorze ukázali i piloti s motocykly BMW. Leon Haslam testoval modifikovaný motor a zajel stejný čas jako Joan Lascorz.

Haslam dokončil oba dva dny testů ve velmi dobré náladě: "Je to skvělé, znovu sedět na motocyklu. Moji noze se daří den ode dne lépe a lépe. Sice to trochu bolí a nesmím ji příliš zatěžovat při chůzi, ale ve srovnání s Austrálií je to neporovnatelně lepší. V Imole budu 100% fit. Se všemi novými díly, které jsme zde testovali, jsme nasbírali hodně dat. Vůbec jsme se neohlíželi na dosažené časy, nýbrž nás opravdu zajímaly především nové díly a proto jsem opravdu spokojen".

Max Biaggi jezdil v Aragónu nový Eco-Motor, který chce Aprilia nasadit od závodu v Monze do zbylých závodů letošní sezóny. Vedoucí jezdec šampionátu ale ukončil testy předčasně, když zajel čas 1:58.8. 
Vicemistr světa Marco Melandri testoval novou zadní část motocyklu a skončil v neoficiální časové tabulce pátý: "Byl to velmi dobrý test a jsem spokojen. Co se týká nových motorových specifikací, tak tým odvedl velmi dobrou práci. Myslím si, že to byl úspěšný test. Náš motocykl vylepšujeme krůček po krůčku. Jdeme tou správnou cestou".

Aragón - neoficiální časy 2. dne testování

1. Tom Sykes (Kawasaki) 1:57.2
2. Leon Haslam (BMW) 1:58,2
3. Joan Lascorz (Kawasaki) 1:58,2
4. Max Biaggi (Aprilia) 1:58,8
5. Marco Melandri (BMW) 1:59,1
6. Eugene Laverty (Aprilia) 1:59,5
7. Leandro Mercado (Kawasaki) 2:00,9

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist