Testy v Aragonii – Druhý den byl nejrychlejší Rea

Poslední test těsně před zahájením sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2022 ve španělské Aragonii naznačil, jaké je současné rozložení sil v jednotlivých třídách. Zda tomu tak skutečně bude i během prvního závodního víkendu, tak na to si budeme muset ještě chvíli počkat. Každopádně druhý den zajel v třídě WSBK znovu nejrychleji Jonathan Rea (Kawasaki), Jules Cluzel (Yamaha) byl nejrychlejším jezdcem WSSP a třídu WSSP300 ovládl Victor Steeman (Kawasaki). V úterý byl Oliver König (Kawasaki-WSBK) třiadvacátý, Ondřej Vostatek (Yamaha-WSSP) šestadvacátý a Petr Svoboda (Kawasaki-WSSP300) osmadvacátý.

Maximum na kolo stačil druhý den posunout Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), jenž byl s časem 1'48,714 sekundy nejrychlejší. Severní Ir je připraven znovu bojovat o titul mistra světa, který loni ztratil porpvé od rou 2015. Jeho rival, úřadující mistr světa, Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) byl v testu druhý v pořadí a na první pozici mu chybělo 0,354 sekundy. Jen šestadvacet tisícin za Turkem je Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), další z jezdců, jejichž ambice míří na nejvyšší pozice. Výborně si zatím vede Američan Garrett Gerloff (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) a Loris Baz (Bonovo Action BMW), který je se ztrátou 0,669 sekundy poslední v jedné sekundě na prvního. Český závodník Oliver König (Orelac Racing Verdnatura) má třiadvacátý čas 1'52,729 sekundy, což představuje ztrátu na prvního ve výši čtyř sekund.

Test WorldSBK – 2.den (celkově)
Úterý, 5.4.2022 – MotorLand Aragón (SPA)
worldsbk-ara-test-day2_combined.pdf
Den 1+2 - worldsbk-ara-test-full-results.pdf

S časem 1'53,407 sekundy je nejrycheljším jezdcem druhého dne testování v Aragonii Jules Cluzel (GMT94 Yamaha). Francouz řadu let marně sahá po titulu mistra světa, ale zatím neúspěšně. Letos by už rád smůlu prolomil a konečně šampionát vyhrál. Se ztrátou 0,057 sekundy je na druhé pozici Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team), jemuž změna týmu rozhodně prospěla. Třetí v pořadí Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing) drží nastavené tempo a prozatím ztrácí jen něco přes desetinu. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP Team) a Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) uzavírají Top5. Poslední v jedné sekundě je devátý Raffaele De Rosa (Orelac Racing VerdNatura). Čech Ondřej Vostatek (MS Racing Yamaha WorldSSP) má maximum na hodnotě 1'56,178 sekundy a na prvního ztrácí 2,771 sekundy.

Test WorldSSP – 2.den (celkově)
Úterý, 5.4.2022 – MotorLand Aragón (SPA)
worldssp-ara-test-day2_combined.pdf
Den 1+2 - worldssp-ara-test-full-results.pdf

V kombinaci časů druhého dne byl nejrychlejším jezdcem v Aragonii Victor Steeman (MTM Kawasaki) s kolem za 2'06,509 sekundy. Jeho týmový kolega Yuta Okaya (MTM Kawasaki) byl o 0,036 sekundy pomalejší. V pondělí první Samuel Di Sora (Leader Team Flembbo) ztratil druhý den 0,166 sekundy, čtyři desetiny Marc Garcia (Yamaha MS Racing) a šest desetin pátý v pořadí Kevin Sabatucci (Kawasaki GP Project). Čech Petr Svoboda (Accolade Smrz Racing) je s časem 2'08,863 sekundy osmadvacátý a ztrácí 2,354 sekundy.

Test WorldSSP300 – 2.den (celkově)
Úterý, 5.4.2022 – MotorLand Aragón (SPA)
worldssp300-ara-test-day2_combined.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist