Termíny testů týmů WorldSBK

Tento týden odstartují některé týmy světového šampionátu superbiků testy v rámci příprav na novou sezonu MOTUL FIM Superbike World Championship 2022. Testuje se deset dní (počet testovacích dnů, které mají týmy k dispozici) od ledna do dubna na celkem třech španělských okruzích a po jednom testu je na okruhu v Portugalsku a Itálii.

Od středy 26.ledna testuje v Jerezu dva dny tým Kawasaki Racing s jezdci Jonathan Rea a Alex Lowes. Tým tento test pořádá, ale na dráze nebudou jediní testující, protože se k nim přidá tovární HRC a nováčci Iker Lecuona a Xavi Vierge. Nebude chybět ani Lucas Mahias, jezdec Kawasaki Puccetti Racing, který se vrací po zranění.

Test v Algarve pořádá ve dnech 8.-9.února italská Ducati, jenž se na dráze portugalského okruhu představí s dvojicí továrních jezdců Álvarem Bautistou a Michaelem Rubenem Rinaldim. V Portugalsku bude také Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) a Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) a chybět nebude úřadující mistr světa Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK) a jeho týmový kolega Andrea Locatelli (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK). Poprvé bude testovat Luca Bernardi, jezdec stáje Barni Spark Racing Team.

Na MotorLand Aragónu bude 3.-4.března testovat tým Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK a GRT Yamaha WorldSBK s jezdci Garrett Gerloff a Kohta Nozane. Dne 15.března zahájí v Misanu třídenní zkoušky tovární BMW s Michaelem van der Markem a novou posilou Scottem Reddingem. Od 16.března tam podnikne dvoudenní test skupina týmů Aruba.it Racing – Ducati team, Barni Spark Racing Team a GRT Yamaha.

V Barceloně je test na programu v termínu 25.-26.března. Tento test pořádá Kawasaki Racing Team a společně s nimi budou na dráze také jezdci týmů Aruba.it Racing – Ducati, Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK, GRT Yamaha WorldSBK a BMW. Týden před zahájením sezony bude na dráze MotorLand Aragónu oficiální test, který proběhne ve dnech 4.-5.dubna. Úvodní závodní víkend sezony 2022 zahájí 8.dubna první páteční tréninky v Aragonii.

Termíny testů WorldSBK 2022

26.-27-ledna ... Circuito de Jerez – Angel Nieto
8.-9.února ... Autodromo Internacional do Algarve
3.-4.března ... MotorLand Aragon
15.-16.-17.března ... Misano World Circuit “Marco Simoncelli”
25.-26.března ... Circuit de Barcelona-Catalunya
4.-5.dubna ... MotorLand Aragon (Dorna test)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist