Sylvain Guintoli má zraněné rameno

Osmý podnik sezony v Moskvě se pořádně zkomplikoval francouzskému jezdci Sylvainu Guintolimu, který spadl při tréninku na kole a zranil si přitom klíční kost. Do Moskvy Guintoli odcestuje, ale až tam vlastně zjistí, zda bude moci nastoupit do závodního víkendu nebo ne.

Cílem Sylvaina Guntoliho bylo pokud možno zastavit rozjetého Toma Sykese, který v Imole dvojím vítězstvím převzal vedení v průběžném hodnocení. Guintoli o vedení přišel, když v prvním italském závodě nebodoval kvůli technické poruše. Šest bodů ztráty není tak moc, ale nyní je situace pro Guintoliho mnohem složitější. Francouz si pádem z kola vykloubil pravé rameno a jeho účast v závodu není jistá.

„V neděli jsem měl nehodu na kole a vykloubil si rameno. Po zvážení celé situace jsem se rozhodl v Moskvě jezdit. Nebude nic snadného a jistě to bude hodně bolestivý víkend, ale cílem je bojovat o titul,“ řekl k celé věci Francouz Sylvain Guintoli, který po příjezdu do Moskvy navštíví lékaře Mobilní kliniky.
Guintoliho týmový kolega Eugene Laverty je v průběžném hodnocení třetí a pevně odhodlán vytěžit maximum z následujících šesti závodů, aby dokázal zaútočil na nejvyšší příčky šampionátu. „Na následujících třech okruzích v Moskvě, Silverstonu a Nürburgringu se cítím jistý. V bitvě o titul bude důležité získat ztracené body zpátky už počínaje víkendem v Moskvě. Cílem je získat určitou stabilitu a vyhrát nějaké závody v dalších šesti chystaných kláních.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist