Sykes není spokojen s rozhodnutím Baze

Britský závodník bojuje o titul mistra světa s Francouzem Sylvainem Guintolim a potřebuje každý bod, aby své snažení dotáhl do úspěšného konce. V prvním klání zabral až v závěru, když Guintoli vedl závodní pole a jemu se podařilo dostat na třetí místo za týmového kolegu Lorise Baze.

Loris Baz dostal v nájezdu do posledního kola informaci o tom, že by měl jednu pozici pustit, což by jeho týmovému kolegovi pomohlo v boji o titul. Něco podobného už předvedli v Magny-Cours, kde taktizovala také Aprilia a dnes byl Loris Baz znovu ve stejné situaci.

Tentokrát se francouzský jezdec rozhodl pokračovat a závod dokončit na pozici, jaká mu patřila, tedy na druhém místě. Závod vyhrál Sylavin Guintoli, Tom Sykes skončil třetí a oba jezdce teď dělí jen tři body. Samozřejmě Bazovo rozhodnutí jen znásobilo napínavou situaci před druhým závodem, ale u Kawasaki se to zřejmě nesetkalo s pozitivním ohlasem.

„To jen ukazuje na to jak je nezralý a neuctivý,“ řekl po prvním závodu na adresu týmového kolegy Tom Sykes. „Byl to příkaz týmu a celkem klíčový. Přišli jsme jeho chybou o body v Sepangu a teď o dalších pět. Mohl jsem tak v dalším závodu následovat Sylvaina, ale nyní vítěz bere vše.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist