Sykes má dobře nakročeno k obhajobě titulu

Po měsíční přestávce se jezdci superbikového mistrovství světa vrací zpátky do akce, což samozřejmě platí také v případě sestavy tovární Kawasaki. Britský závodník Tom Sykes je vedoucím jezdcem průběžného hodnocení s náskokem jednatřiceti bodů, Francouz Loris Baz je průběžně pátý, pět bodů za čtvrtým Melandrim.

Francouzský závodní okruh britskému jezdci sedí, protože tam Tom Sykes vyhrál tři ze čtyř posledních závodů, což je rozhodně velmi dobrá bilance. V roce 2012 tam přišel o titul rozdílem půl bodu, protože to v Magny-Cours končila sezona. Loni tam Sykes vyhrál oba závody a do Jerezu, posledního podniku sezony 2013, odjel úspěšně bojovat o titul s náskokem sedmatřiceti bodů.
„Před cestou do Magny-Cours se cítím odpočinutý a také nabuzený,“ prozradil Tom Sykes, jehož teď čeká jeden z posledních dvou rozhodujících víkendů. „Je to okruh, kde se nám v minulosti dařilo a zároveň se už nemůžu dočkat až znovu usednu do sedla své Ninje ZX-10R. Navzdory umístění na stupních vítězů z druhého závodu v Jerezu, jsme tam měli pár problémů, zejména v prvním klání, takže doufám, že během nadcházejícího víkendu budeme o hodně silnější. V této chvíli máme dobrou pozici v šampionátu a slušnou rezervu pro možnou chybu. Doufejme, že o víkendu dokážeme naši výhodu ještě o něco navýšit.“

Nejdůležitější závod sezony čeká v Magny-Cour na Lorise Baze, který se představí domácímu publiku. Loni tuto šanci neměl, protože byl zraněný a ve Francii nezávodil. Letos bojuje o své angažmá v roce 2015 a to na všech frontách, protože včetně WSBK usiluje také o místo v seriálu prototypových motocyklů.
„Do Magny-Cours se moc těším, zejména pak potom, co jsem tam loni nezávodil,“ řekl úvodem Loris Baz. „Domácí závod je pokaždé hodně speciální. Budu na víkend v Magny-Cours připravený, třebaže jsem tam loni v mistrovství světa superbiků nezávodil, znám tento okruh velmi dobře, protože jsem tam jel dva vytrvalostní závody Bol D’Or. Dráhu mám rád, Ninja ZX-10R jezdí dobře, takže věřím, že se nám tam bude dařit. Pokaždé je tam hodně diváků a je to trošku zvláštní tam jet a závodit před svými domácími fanoušky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist