Superbiky ocima cisel

Ohlednuti za nedelni superbikovou nedeli ocima historickych cisel

”Nitro” Haga ma uz nejvice bodu
Japonec Noriyuki Haga je po nedeli nejvetsim sberatelem bodu na okruhu Silverstone. Ma jich na svem konte 87. Za nim je domaci Neil Hodgson se 76 body. Naproti tomu Troy Corser mel doposud na tomto okruhu spise smulu, nyni svych „hubenych“ 16 bodu rozsiril ale o dalsich 40 ! Na opacnem konci rekordu je jeho krajan Steve Martin, ten ma zde 50% neuspesnost, z 8 startu dojel do cile pouze 4x.
Pauza dlouha vic nez 1 400 dni
Je to neuveritelne, ale je to tak. Uz pres 1 400 dni nedokoncil motocykl s cislem “155” mistrovsky zavod na prvnim miste. Naposledy se to Benu Bostromovi povedlo v Brands Hatch v roce 2001.
Laconi a Toseland se postarali o “prekonani” rekordu
Jezdci na tovarnich motocyklech Ducati jsou zvykli vyhravat. A jejich neuspesna serie – 8 zavodu bez vitezstvi, byla ale nyni ukoncena. Bylo vsak namale, aby padl “rekord”. Ten je z roku 2002, kdy Colin Edwards vyhral na Honde devet zavodu po sobe. Predtim to bylo uz hodne davno, postaral se o to nynejsi manager David Tardozzi, ktery na Bimote spolecne se svym tymovym kolegou Falappou nenechali jezdce na Ducati, vyhrat 16 zavodu po sobe.
Troy Corser “nevyuzil” sanci
Pet po sobe nasledujicich uspechu zaradilo australskeho matadora na 5. misto historickych tabulek po boku ctyrnasobneho mistrà sveta Carla Fogartyho a stale jeste aktivniho Bena Bostroma. V teto statistice vedou Colin Edwards a Neil Hodgson (oba 9x) pred Dougem Polenem (7x) a Troyem Baylissem (6x).
Troy Corser stiha nebezpecne Fogartyho
V absolutni historicke tabulce je nyni vedouci letosniho sampionatu Corser uz druhy, ma na svem konnte 213 zavodu a 89 podiovych umisteni. Pred nim je pouze Carl Fogarty, ktery svou velmi uspesnou karieru ukoncil s 219 zavody a na 109 stupnich vitezu.
A jeste jednou Troy Corser
Nejvice vitezstvi ma na svem konte Brit Fogarty – 59, nasleduji ho Edwards (31) a Corser (29). Co se tyka mistrovskych bodu jako takovych, tak Carl Fogarty jich ma na svem konte 3020, za nim je Aaron Slight s 2834,5 body a uz treti je Corser se ziskem 2540.
Pierfrancesco Chili verny cislu 7
Celkem 247 zavodu uz odjel nejznamejsi italsky “plavcik” Pierfrancesco Chili. A s cislem “7” to bylo celkem 203 jizd. Z 61 podiovych umisteni jich se svym oblibenym cislem zajel 24x.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist