Startuje testování WSBK na sezónu 2007

Po krátké vánoční přestávce se opět rozjede testovací program superbikového šampionátu, na programu jsou oficiální testy Pirelli na australském okruhu Phillip Island.

Startuje další sezóna V závislosti na přípravu týmů a vývoj jejich motocyklů, má australský test, jenž proběhne na okruhu Phillip Island ve dnech 13. – 15. ledna 2007, zvláštní význam. Začíná tak poslední příprava před startem dvacátého ročníku World Superbike, který začne 24. února na okruhu Losail v katarském Doha. I tentokrát bude při testování zastoupen alespoň jedním týmem každý z výrobců superbikových motocyklů.
Bayliss a Corser na domácím okruhu Troy Bayliss (Ducati) i Troy Corser (Yamaha) jsou dnes již obyvateli evropských států, nicméně každá příležitost startovat na okruhu Phillip Island znamená pro tuto nestárnoucí dvojici návrat do rodné země. Návštěva příbuzných a známých je umocněná představením na jednom z nejlepších závodních míst světa. Oba nejznámější Australané superbikového šampionátu jsou dvojnásobní šampióni tohoto sportu, když Corser se radoval ze svých titulů v letech 1996 a 2005, zatímco Bayliss stanul na vrcholu celkové klasifikace v letech 2001 a 2006. Byliss byl nejrychlejším mužem posledních testů na okruhu Doha, ale Corser prokázal svou rychlou adaptaci na nový motocykl Yamaha YZF R1. I tentokrát bude Baylissovi krýt záda Ital Lorenzo Lanzi, zatímco Corserovi Japonec Noriyuki Haga.
Toseland a Biaggi chtějí v Austrálii ukázat svůj potenciál Mistr světa superbike z roku 2004 James Toseland (Honda) a nováček tohoto šampionátu Max Biaggi (Suzuki) chtějí domácí matadory na jejich okruhu potrápit. Testy by měly naznačit jejich celkovou připravenost. James Toseland, který bude zkoušet upravený motocykl z roku 2006, patří i při svých 26. letech již k veteránům tohoto šampionátu. Max Biaggi, nováček WSBK, bude chtít těžit ze svých bohatých zkušeností ze šampionátu MotoGP. Ital bude vyvíjet nový motocykl GSX-R1000 společně se svým týmovým kolegou Yukio Kagayamou, zatímco k Jamesu Toselandovi se opět připojí jeho bratr v bílém – Roberto Rolfo.
Jezdci Kawasaki míří letos vysoko Letos dvoučlenný tým PSG-1 Kawasaki Corse nabídne motocykly Kawasaki ZX-10R opět Španělu Fonsi Nietovi a francouzskému jezdci Régisu Laconimu. Zelení jezdci budou usilovat o co nejlepší nastavení svých strojů, se kterými chtějí letos začít pravidelně sbírat světové vavříny.
Supersporty již s novými stroji Honda Opravdový test na nových motocyklech Honda CBR 600RR zažijí oba jezdci týmu HannSpree Ten Kate Honda. Sebastien Charpentier nastupuje do sezóny 2007 se dvěma tituly mistra světa, které si zajistil svými výkony v letech 2005 a 2006. Turek Kenan Sofuoglu bude chtít navázat na svůj úspěšný start ve světovém mistrovství. V cestě jezdcům Hondy bude stát především tovární dvojice týmu Yamaha Germany Broc Parkes a Kevin Curtain, nikdy však nesmíte zapomenout na nevyzpytatelného Gianlucu Nannelliho, který se při testech opět bude prezentovat v barvách týmu Ducati SC-Caracchi. Stejně jako v Qataru, bude i na okruhu Phillip Island testovat Fabien Foret a Pere Riba, kteří mají v týmu GiL Motorsport Kawasaki plnou tovární podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist