SSP - Portimao, testy po 2 dnech

V Portimao netestovali jen jezdci na superbikových motocyklech, nýbrž i na supersportových.

Paralerně s testy superbiků proběhlo i testování supersportů, kde byl jednoznačně mužem číslo jedna Kenan Sofuoglu, který zajel velmi dobrý čas 1'44 "329. Podíváme-li se ale na testy pohledem roku 2010, tak zjistíme, že ex-mistra světa Andrewa Pitta zde nahradil mladý Ital Michele Pirro. Ovšem rozhodnutí to není jistě definitivní, dvojnásobný mistr světa Pitt má dle týmového šéfa Ten Kateho i nadále šanci na místo v sedle jednoho továrního motocyklu CBR. 

Španěl Joan Lascorz jezdil v Portimao jak superbikový, tak i supersportový motocykl. A motocykly Kawasaki Ninja ZX-6R zde testovali i Katsuaki Fujiwara, David Salom a také Broc Parkes. Možná se tedy objeví v roce 2010 na těchto motocyklech celkem 4 jezdci, ale ve dvou různých týmech. 

A ještě jedna zajímavost k testování této kubatury: Ačkoliv není vůbec jisté, zda supersportový tovární tým "Yamaha World Supersport Team" pojede i v příštím roce, tak se o dvě volná místa uchází hned pětice pilotů, které jsme také na dráze viděli: po 2 letech (ale s dvěma vítězstvími ze tří závodů!) především Anthony West (letos v týmu Stiggy Racing Honda), dále Kolumbijec Martin Cardenas (známý především ze svého působení ve dvěstěpadesátkách), dále James Ellison, kterého známe z působení na motocyklu Harris WCM týmu Blata a konečně jeho mladý krajan Gino Rea. A nechyběl ani domácí Miguel Praia. Ovšem jezdci Yamahy neměli - s výjimkou Gina Rey - namontovány čipy.


SSP - Portimao, časy testování po 2 dnech:


01- Kenan Sofuoglu - HANNspree Ten Kate Honda - Honda CBR 600RR - 1′44.329
02- Joan Lascorz - Kawasaki Provec Motocard.com - Kawasaki ZX-6R - 1′44.619
03- Michele Pirro - HANNspree Ten Kate Honda - Honda CBR 600RR - 1′44.999
04- Broc Parkes - Kawasaki Provec Motocard.com - Kawasaki ZX-6R - 1′45.000
05- Katsuaki Fujiwara - Kawasaki Provec Motocard.com - Kawasaki ZX-6R - 1′45.875
06- David Salom - Kawasaki Provec Motocard.com - Kawasaki ZX-6R - 1′46.200
07- Gino Rea - Yamaha World Supersport Team - Yamaha YZF R6 - 1′46.423

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist