Smrž a Guintoli testují v Aragónu

Na okruhu MotorLand v Aragónu se 19. června pojede poprvé závod mistrovství světa superbiků a tak si ho český tým Effenbert - Liberty Racing vybral jako novou trať pro závěrečné testování před odletem do Austrálie.

Po dvou propršených dnech v Portugalsku dnes při testování v Aragonu konečně nepršelo, ale ve Španělsku zase všechny přivítala zima. Na okruhu se teplota pohybovala mezi 4 – 8 stupni a foukal silný a studený vítr. I přes chladné počasí oba jezdci a celý tým překypoval dobrou náladou - po úspěšném oficiálním testování v Portimau. Kuba Smrž vlétl na trať velmi agresivně a bral pořádně za plyn a i Sylvain Guintoli se nenechal zahanbit a oba jezdci zajížděli velmi slušné časy vzhledem k teplotním podmínkám. 

Sylvain Guintoli pokračoval s týmem na optimálním nastavení své motorky a jak je vidět, začíná si se svojí Ducati velmi dobře rozumět. A jak dnešek viděli oba jezdci?  

Sylvain: „ Nejdůležitější je teď pro mě, abych se já sžil s motorkou a ona se mnou, abych mohl využít co nejvíce její potenciál! Na to jsme se s mým týmem dnes hlavně soustředili. Dnešní testování jsem si opravdu užil a s týmem jsme odvedli další velký kus práce.“ 



Kuba: "Během prvního dne testování jsem najel celkem 52 kol a i přes chladné podmínky jsme velice spokojeni. Důvod ukončení dnešního testování byla rapidně klesající teplota a především ušetření gum na zítra, kdy máme v plánu další zkoušení elektroniky a hlavně druhou motorku, na které jsem byl v Portimau rychlejší. Dnes jsme se soustředili na nastavení motorové brzy, protože se zde brzdí z 310 km/h na 40 km/h " 

Zítra tedy testování v Aragonu pokračuje druhým dnem, posledním na evropské půdě a potom už celý tým bude balit veškerý materiál směrem Austrálie, kde se pojedou jak poslední testy, tak především úvodní závod letošní superbikové sezóny. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist