Sezona 2018 je pro Toma Sykese poslední u tovární Kawasaki

Britský závodník Tom Sykes, který v roce 2013 vybojoval po dvaceti letech pro Kawasaki mistrovský titul WorldSBK, ukončí posledním závodem sezony 2018 kariéru jezdce tovární stáje Kawasaki Racing Team (KRT). Sykes závodil v sedle Kawasaki od roku 2010.

Třiatřicetiletý britský závodník Tom Sykes oficiálně oznámil, že po skončení sezony 2018 zároveň skončí jeho spolupráce s týmem Kawasaki Racing Team. S Kawasaki byl dlouhých devět let (1rok s PBM + 8let s KRT) a za tu dobu vyhrál 46 Superpole a celkem 34 závodů WorldSBK. Pro Kawasaki vybojoval v roce 2013 mistrovský titul, jejich první po dvaceti letech. Na kontě má Sykes další tři tituly vicemistra světa, přičemž bitvu o titul prohrál v roce 2012 jen o půl bodu!

Třetím rokem je Tom Sykes v týmu s Jonathanem Rea a jak víme jejich vzájemné vazby nejsou nejlepší. Proto není jeho odchod až takovým překvapením poté, co Rea prodloužil smlouvu na další dva roky. Nyní se očekává, že Kawasaki na místo Sykese potvrdí jezdce z prostředí britského šampionátu superbiků Leona Haslama.

„Cítím, že nadešel čas na změnu v mé kariéře a hledání nových výzev,“ uvedl Tom Sykes v tiskovém prohlášení týmu. „Mít motivaci posouvat své hranice a hranice stroje je o to důležitější, když usilujete o vítězství v každém závodě a mám pocit, že jsem v rámci KRT odevzdal vše, co šlo. Jsem teď nejlepším jezdcem jakým jsem byl a mám zkušenosti a výkon, abych zvítězil. Proto jsem se rozhodl z projektu KRT odejít a podívat se po nových cílech a výzvách.“

„V posledních čtyřech kolech sezony 2018 se soustředím na to, abych je dokončil na stupních vítězů. Jsem odhodlán si závodění užívat a tímto oznámením definitivně končí jakékoliv spekulace. Načasování takovéhoto rozhodnutí nikdy není snadné a je obzvlášť obtížné, protože i můj osobní život čelí velkým změnám. S ohledem na to cítím, že tlak na mých bedrech už není tak velký a pevně věřím, že mi to umožní jet v roce 2019 na plný výkon.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
zdenekz1 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
KARING přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist