Senzace pro tým MS Racing !

Po nepříliš vydařené kvalifikaci, kdy Richard Cooper startoval do závodu třídy Superstock FIM Cup 1000 až z 15. místa a jeho týmový kolega Matěj Smrž z místa 17., závod dopadl nad očekávání. Oba jezdci bojující pod křídly značky Honda projeli cílem v první desítce a to na osmém a devátém místě.

Celý víkend byl pro tým a jeho práci velice náročný, proto takovéto umístění jsou více jak náplastí za velmi tvrdě odvedenou práci. I když se start závodu odehrává v dopoledních hodinách, teploty jsou zde velmi vysoké a odjet celý závod je jak pro jezdce, tak i pro motocykly těžký úkol. Jak se později ukázalo, nastavení našich Hond pro zachování nižší teploty motoru, byl krok správným směrem.
" Kvalifikace se mi vůbec nepodařila, jak jsem si představoval a proto start do závodu ze sedmnáctého místa, pro mně byl trochu deprimující. Celý víkend jsem za pomoci mého kamaráda, bývalého motokrosaře Arnošta Zemena, hodně pracoval na stylu jízdy a věděl jsem, že v závodě mám na to být na bodovaném místě. Start samotný se mi nikterak nepovedl, ale hned od prvního kola jsem chytil dobré tempo a celkem snadno se mi dařilo posouvat se dopředu. Od pátého kola jsem začal mít problémy s přilnavostí pneumatik a proto jsem ke konci závodu trochu slevil. Hlavním úkolem pro mě bylo závod dokončit, jelikož už jsem si byl jistý místem na bodech. Jsem opravdu šťastný, osmé místo pro mě a celý tým je perfektní výsledek. Motivace pro další závod na domácím okruhu v Brně je teď opravdu vysoká. Richard v Brně umí jet rychle, proto doufám v jeho pomoc a společný dobrý výsledek, jako dneska v Misanu." (Mates)
V celkovém hodnocení se Richard Cooper posunul na 15. místo s počtem 14. bodů. Matěj Smrž zůstává na místě 17. s desíti body. První muž celkového hodnocení Ital A. Polita s počtem 95 bodů.
Poděkování za výborně odvedenou práci nepatří pouze jezdcům samotným. Celý velmi mladičký tým MS Racing pracoval tento víkend na jedničku a proto veliké díky patří především jemu. Rádi bychom také poděkovali partnerům, za jejich neodmyslitelně velikou podporu v našem počínání.
www.msracing.cz

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist