Sedmý podnik MS Superbike – Misano

Kapitoly článku

FIM Supersport (WorldSSP) – Preview

V polovině sezony je na prvním místě průběžného hodnocení francouzský jezdec Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), který drží naděje tří ladiček hodně vysoko. Pravidelně boduje umístěním na stupních vítězů až na závod v Thajsku, který měl s nulou. Čtyři druhá místa a jedno vítězství, to je celkem 105 bodů a náskok 30 bodů pro jezdce, který zatím jako jediný překročil hranici sta bodů.

První tři závody s nulou, další tři klání s plným počtem bodů, to je výsledková bilance druhého jezdce v pořadí, kterým je Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing). Obhájce titulu musle první dva závody vynechat kvůli zranění, které si přivodil doma při tréninku. Poprvé závodil v Aragonii, kde ale závod nedokončil. Poprvé bodoval vítězstvím v Assenu a od tohoto okamžiku Turek nezaváhal, takže má na kontě další dvě vítězství z Imoly a Donington Parku. Úřadující mistr světa přijede do Misana s prodlouženou smlouvou na rok 2018, takže v maximální pohodě.

Sedm bodů ztrácí na druhou pozici další jezdec Yamahy Sheridan Morais (Kallio Racing). Jezdec soukromého týmu zajel v Aragonii na druhé místo a i když doteď v Top3 chyběl, pokaždé získal dvouciferný počet bodů, takže třetí pozice je velmi dobrá vizitka pro Jihoafričana. Co nutně potřebuje, tak si držet dál od těla Francouze Cluzela, protože jedině tak si udrží třetí pozici.

Jezdec Hondy Jules Cluzel (CIA Landlord Insurance Honda) je čtvrtý a na třetí pozici ztrácí třináct bodů. Francouz v Donington Parku získal letos druhé umístění na stupních vítězů, takže má na kontě dvoje třetí místa a celkem 55 bodů, což představuje ztrátu na vedení v soutěži ve výši rovných 50 bodů.

Pátým jezdcem v pořadí je Patrick Jacobsen (MV Agusta Reparto Corse), který má naprosto stejný počet bodů jako Francouz Cluzel. Jezdec z New Yorku má na kontě rovněž dvě třetí místa a moc rád by zaznamenal další umístění na stupních vítězů, protože jedině tak může uvažovat alespoň o Top3 ve finále sezony.

Z domácích závodníků je nejlépe postaveným jezdcem šestý Roberto Rolfo (Team Factory Vamag), který až do Aragonie vedl průběžné hodnocení, ale jeho výsledky z evropských okruhů mu opravdu stačí jen tak tak na současnou pozici. Průběžně osmý je Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), třináctý Christian Gamarino (BARDAHL EVAN BROS. Honda Racing) a čtrnáctý Michael Canducci (3570 Puccetti Racing FMI).

AKTUALIZACE - Italský závodník Michael Canducci (3750 Puccetti Racing FMI) měl při tréninku nehodu, došlo tam ke zranění hlavy a tak mu lékaři nedali zelenou pro domácí podnik v Misanu. Ital tak vynechá jeden závod, kde ho v sedle Kawasaki nahradí Axel Bassani.

FIM Supersport – Stav po Donington Parku:

1. LUCAS MAHIAS YAMAHA 105
2. KENAN SOFUOGLU KAWASAKI 75
3. SHERIDAN MORAIS YAMAHA 68
4. JULES CLUZEL HONDA 55
5. PJ JACOBSEN MV AGUSTA 55
6. ROBERTO ROLFO MV AGUSTA 43
7. KYLE RYDE KAWASAKI 41
8. FEDERICO CARICASULO YAMAHA 35
9. ANTHONY WEST YAMAHA 32
10. LUKE STAPLEFORD TRIUMPH 30
11. HIKARI OKUBO HONDA 29
12. NIKI TUULI YAMAHA 27
13. CHRISTIAN GAMARINO HONDA 25
14. MICHAEL CANDUCCI KAWASAKI 24
15. KYLE SMITH HONDA 24
16. DECHA KRAISART YAMAHA 20
17. AIDEN WAGNER HONDA 17
18. KAZUKI WATANABE KAWASAKI 17
19. JACK KENNEDY TRIUMPH 15
20. THITIPONG WAROKORN KAWASAKI 13
21. HANNES SOOMER HONDA 13
22. NACHO CALERO KAWASAKI 10
23. ROB HARTOG KAWASAKI 10
24. LACHLAN EPIS KAWASAKI 10
25. LORIS CRESSON YAMAHA 8
26. JOE FRANCIS YAMAHA 6
27. ALESSANDRO ZACCONE MV AGUSTA 6
28. ROBIN MULHAUSER HONDA 6
29. ZULFAHMI KHAIRUDDIN KAWASAKI 6
30. GINO REA KAWASAKI 5
31. XAVIER CARDELUS GARCIA MV AGUSTA 3
32. ALEX BALDOLINI MV AGUSTA 3
33. DAVIDE PIZZOLI MV AGUSTA 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist