Roger Lee Hayden nazpět do USA

Po roce trápení ve světovém superbikovém seriálu se mladší bratr ex-mistra světa MotoGP Nickyho Haydena, Roger Lee Hayden, vrací domů na americké okruhy.

Devatenáctý jezdec letošního superbikového šampionátu Roger Lee Hayden se po sezóně plné zklamání vrací nazpět do USA. Pouhá dvě 13. místa a zisk hubených 10 bodů, jistě si mladší bratr jezdce MotoGP Nickyho Haydena, Roger Lee Hayden (27), sliboval od této superbikové sezóny v Evropě podstatně více.
 

Na jeho obhajobu je ale nutno říci, že závodění na privátním motocyklu Kawasaki Pedercini v seriálu WSBK nebylo vůbec jednoduché...


Jediným světlým bodem jeho letošního závodění bylo 11. místo v závodě MotoGP na okruhu Laguna Seca, kde nahradil zraněného Francouze Randy de Puineta v sedle satelitního motocyklu LCR Honda. Příliš mu nevyšel ani start na divokou kartu v dalším americkém závodě v Indy, kdy na motocyklu Moriwaki dojel v kubatuře Moto2 jako 17., tedy bez bodů! 

Nyní oznámil tým "Michael Jordan Motorsports", že Roger Lee Hayden podepsal smlouvu s tímto týmem a jako týmový spolujezdec Bena Bostroma pojede v roce 2011 seriál AMA v kubatuře "Pro Racing National Guard Superbike". 

"Jsem opravdu nadšen, že jsem se stal jednou z částí Jordanova týmu. Mají skvělé mechaniky. A doma je prostě doma, tedy nejpěkněji", řekl mj. R.L. Hayden. Nejmladší člen závodnické dynastie Haydenů vyhrál v roce 2007 mistrovský šampionát AMA v supersportech. Od roku 2004 vyhrál Roger Lee Hayden celkem 14 závodů a stál 38x na podiovém umístění.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist