Rea je nazpět, Tamada pojede místo Xause

Král Nürburgringu posledních let Jonathan Rea je nazpět v sedle své Hondy, místo zraněného Rubena Xause pojede zkušený Japonec Makoto Tamada.

Jonathan Rea je po dlouhé pauze zaviněné zraněním opět v pořádku. Brit spadl v červnu v Misanu při warm upu a přivodil si těžké zranění pravého zápěstí. Kromě toho utrpěl i zlomeninu klíční kosti. Po posledním privátním testu v Assenu - minulé pondělí a úterý - byl Rea velmi spokojený, neboť už necítil žádné bolesti. 

"Nemohu se už ani dočkat, znovu sedět na motocyklu a jet na  Nürburgringu. Test v Assenu byl pro mě samotného opravdu skvělý, znovu jsem mohl jezdit a pracovat společně s týmem a nyní se těším na ten správný závodní víkend. V Assenu jsem získal i potřebné sebevědomí, neboť jsem zajížděl celkem dobré časy a absolvoval hodně kol bez bolesti v zápěstí", říká před německým závodem jezdec týmu Castrol Honda.

Z boje o titul mistra světa 2011 je už Rea dlouho mimo hru, přesto po osmi vynechaných jízdách je ještě stále se ziskem 94 bodů na 12. místě v tabulce MS, když dokázal letos pouze jednou vyhrát - první závod doma v Assenu: "Dal jsem si nyní nový cíl pro zbytek sezóny a vím také, jak ho dosáhnout. Dobré je, že se v době mé nepřítomnosti podařilo dosáhnout dobrého základního nastavení a hoši otestovali i některé nové díly. Těším se, že vše budu moci převést do praxe už tento víkend". 
Po neúspěšných náhradnících Alexi Lowesovi a Fabrizio Laiovi dostává šanci jet v týmu Castrol Honda za zraněného Španěla Rubena Xause - spadl v Brně hned na začátku první jízdy a utrpěl těžké a bolestivé zranění zad - japonský jezdec Makoto Tamada. Xaus sice testoval minulé pondělí v Assenu, ale mohl vždy absolvovat pouze několik kol v jednom záběru a v úterý se kvůli bolestem zad testů ani nezúčastnil. 

"Je to skvělé, vrátit se znovu do seriálu World Superbike. Chtěl bych týmu Castrol Honda poděkovat za tuto možnost. Těším se na spolupráci s týmem a s Jonathanem a také na to, že opět uvidím své evropské fanoušky", řekl Makoto Tamada, který letos skončil letos na prestižní 8 hodinovce v Suzuce jako třetí, když startoval za tým MuSASHi RT HARC-PRO Honda s motocyklem Honda CBR 1000RR společně s Takumim Takahashim a Tadayukim Okadou. 

Jinak Makoto Tamada jel v létech 2001 a 2002 v Sugu v superbikovém šampionátu s wild card za tovární tým HRC Cabin Honda a vyhrál celkem tři závody ze čtyř. V létech 2008 a 2009 jezdil bezúspěšně za tovární tým Kawasaki PBM a jako náhradník startoval v minulém roce v týmu Reitwagen BMW v Portimau. “Tamayan” má ale na svém kontě především dva vítězné závody v MotoGP - 2004 za stáj Sita Ponse Camel Honda, když vyhrál v Riu a v Motegi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist