Razgatlioglu je lepší než já, to ale neznamená, že ho neporazím, říká Redding

Byl to celkem šok, když loni Toprak Razgatlioglu oznámil, že odchází z tovární stáje Yamahy a zamíří k továrnímu týmu BMW. Německý výrobce nedosahoval výsledků, které by mohly správnost Turkova rozhodnutí něčím podpořit, a zejména jejich jednička Scott Redding se hodně trápil, když sezonu uzavřel celkově čtrnáctý, VD Mark byl dokonce až sedmnáctý. Nejlepším jezdcem BMW byl nakonec dvanáctý Američan Garrett Gerloff, Reddingův současný týmový kolega u Bonovo Action BMW.

Brit Scott Redding po skončení sezony 2023 přestoupil do týmu Bonovo Action BMW, protože na jeho místo přišel k týmu ROKiT BMW Motorrad WorldSBK turecký závodník Toprak Razgatlioglu. Zatímco Redding už měl zkušenosti s BMW, tak v prvních dvou podnicích sezony nasbíral jen deset bodů a je průběžně šestnáctý. Naopak byl to Razgatlioglu, kdo v Barceloně vyhrál první hlavní závod, nedělní sprint a katalánský víkend uzavřel třetím místem ve druhém hlavním klání. Pro Razgatliogla, stejně jako pro BMW, to byl velký okamžik.

„Byl to těžký víkend, což jsme ale očekávali,“ prozradil k Barceloně Scott Redding v rozhovoru pro Motorsport-Total.com. „Máme stejné problémy, i když se motorka zlepšila. Je skvělé, co předvedli Toprak a van der Mark, nicméně pro mě to byl šok. Vsadil bych všechno na to, že Toprak vyhraje, ale ne v Barceloně. Smekám před ním klobouk.“

„Rozhodně má větší rezervu při brzdění,“ pokračoval Redding, který připouští, že se má od Turka co učit. „Nemůžu brzdit jako on v každém kole, a když využívám jeho brzdné body, moje motorka nezpomaluje jako jeho. Musíme dobře pochopit jeho nastavení. Nejvíce mě zaujal způsob, jakým šetřil své pneumatiky. Šetří je svým stylem jízdy, protože nemusí tolik zrychlovat při výjezdu ze zatáček, zatímco já musím, protože nejsem tak dobrý. To, co dokázal, je skutečně působivé.“

Německý výrobce BMW během zimy na M 1000 RR hodně zapracoval, což je nyní vidět na výsledcích a pro Reddinga je to jasný signál, že je nyní na řadě on, kdo by měl ukázat svůj potenciál. „Myslím, že Toprak je lepší jezdec než já, má větší přirozený talent. To ale neznamená, že ho nemůžu porazit. Po několika těžkých letech se musím zbavit svých návyků a vrátit se k jízdě jako Scott Redding. Cílem je pokaždé skončit v první pětce, nebo v první trojce. Nejsem tak daleko, i vzhledem k tomu, že Barcelona je pro mě nejtěžší tratí. Od Assenu by to mělo být mnohem lepší,“ dodal odhodlaně britský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist