Pokud Salom nenajde solidní místo, věnuje pozornost svému týmu

Španělský závodník David Salom v roce 2014 vyhrál kategorii EVO v mistrovství světa superbiků, letos se mu tolik nedařilo a s Kawasaki týmu Pedercini obsadil celkové čtrnácté místo. Salom je talentovaný jezdec, ale prozatím nemá pro nadcházející sezonu místo jisté ani v MS Superbike a ani v MS Supersport. Španěl se nechal slyšet, že pokud nezíská konkurenceschopný stroj, bude se věnovat svému týmu DS Junior Team, který jel loni třídu Superstock 600.

Jezdce z Mallorky Davida Saloma známe jako kvalitního závodníka Kawasaki, jenž má na kontě celkem sedmadevadesát startů v superbikové kategorii. V roce 2014 vyhrál jako poslední kategorii EVO (něco podobného jako Open v MotoGP), která s příchodem jednotné elektroniky v roce 2015 zanikla. Letos už nebyl součástí tovární stáje Kawasaki, jel s týmem Pedercini, a výsledky možná nebyly takové, jaké jezdec nebo vedení týmu očekávali. Salom sezonu dokončil čtrnáctý a zatím ještě nemá jisté místo pro sezonu 2016.

V rozhovoru pro oficiální web worldsbk.com David Salom prozradil, že by měl plány finalizovat už příští týden a není to jen otázka závodění v královské FIM Superbike, ale nebrání se možnosti jet světový seriál supersportů. „Zatím není nic definitivně uzavřeno, ale jasněji by v této věci mělo být už příští týden. Zvažuji teď možnosti, které mám v MS Superbike a MS Supersport,“ potvrdil David Salom.

„V této fázi roku je těžké najít místo u konkurenceschopného týmu WSBK, takže zřejmě nejlepší volbou bude jít do světového šampionátu supersportů. Tuto možnost vůbec nezavrhuji, naopak, ve skutečnosti si myslím, že je to velmi zajímavý šampionát a nepochybně vhodný pro můj styl jízdy.“

Španěl je každopádně pevně rozhodnut, že pokud se mu nepodaří získat konkurenceschopnou techniku, nebude příští rok závodit vůbec. „Pokud nenajdu něco slušného v MS Superbike nebo v MS Supersport, nechám toho,“ pokračoval Salom a závěrem dodal: „To znamená, abych sezonu zahájil v stoprocentní kondici a bez motorky s níž by jel, jednoduše soustředím veškeré úsilí na svůj tým DS Junior, který jel loni evropský šampionát STK600 a příští rok bude součástí MS Supersport se stejným jezdcem, kterým je Ilja Mikhalchik z Ukrajiny.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist