Pawel Szkopek do KL Intermota?

Manažer týmu KL Intermoto pan Josef Kubíček se mi svěřil, že by za jeho tým mohl v roce 2005 nastoupit do Mistrovství Světa Supersport polský jezdec Pawel Szkopek.

Královéhradecký tým KL Intermoto Czech Republic, který se po “germanizaci“ týmu Elit Grand Prix Racing stal největším ryze českým, motocyklovým týmem, se postupně připravuje na svůj debut v Mistrovství Světa Supersport. Po bezmála osmi letech si majitelé týmu Josef Kubíček a Jiří Látr splní první ze svých snů, se kterým vstupovali do tvorby dnes tak úspěšného týmu. Po zakoupení motocyklu Honda CBR 600RR od rakouského týmu Klaffi Honda a po prvním testování, následovaly další nutné kroky ke vstupu mezi světovou elitu. O událostech posledních dnů mne informoval jeden z majitelů - Josef Kubíček, jenž je zároveň i manažerem týmu KL Intermoto Czech Republic.
“Kdybych věděl co obnáší přechod do Mistrovství Světa, nevím jestli bych to znova podstoupil,“ říká Josef Kubíček. “Je to neskutečné množství práce a mnoho formalit, prakticky denně telefonuji do Rakouska nebo Itálie. Neustále řešíme druhého jezdce. Tomáš Mikšovský s námi během posledního týdne podepsal jednoroční smlouvu s dalším rokem opčního práva. Ovšem promotér na nás tlačí, abychom měli v supersportech dva jezdce. Jednání s Alessandro Brannettim nedopadla dobře, jednali jsme také s finským Mistrem Evropy Tatu Lauslehtem, ale ani tato jednání nedopadla a Lauslehto pojede v týmu Klaffi Honda. Tento týden za námi přijede z Polska Pawel Szkopek, uvidíme jak daleko dospějí tato jednání. Jinak samozřejmě v týmu vše pokračuje v přípravách na náš vstup do světového šampionátu. Pracuje se na motocyklech, pro druhého jezdce je připravený motocykl v Rakousku. Od Elitu jsme také minulý týden konečně přivezli náš nový kamión, na kterém se nyní usilovně pracuje. Musíme být na zahájení sezóny připravení, vždyť už za necelé dva měsíce letíme do Kataru k prvnímu závodu.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist