Pátý podnik MS Superbiků – Donington

Kapitoly článku

Supersport – preview

Holanďan Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport) je po čtvrtém kole šampionátu na první pozici průběžného hodnocení společně s francouzským závodníkem Florianem Marinem, který jezdí v barvách české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres. Oba jezdci mají na kontech po 65 bodů. Marino byl dvakrát třetí, jednou druhý a jednou čtvrtý, VD Mark dvakrát druhý a jednou první. Závod v Británii samozřejmě rozhodne, kdo na tom bude z této dvojice lépe před odletem do Malajsie.
Na třetím místě je se ztrátou šestnácti bodů Lorenzo Zanetti (Pata Honda World Superbike), vítěz domácího závodu v Imole. Oba jezdci Pata Hondy můžou být spokojení, protože v Assenu byl doma VD Mark a vyhrál a naposledy v Imole slavil domácí prvenství Zanetti.

O nadcházejícím víkendu pojede doma Kev Coghlan (DMC Panavto-Yamaha), který je v úvodu sezony velmi silný, ale také má velkou smůlu. Na Zanettiho mu chybí pět bodů, takže tuto ztrátu bude chtít v domácím prostředí vymazat a posunout se na průběžnou třetí příčku. To samé jistě plánuje pátý Jules Cluzel (MV Agusta RC – Yakhnich Motorsport), který někdy z přemíry snahy dělá chyby a tak také vypadají jeho výsledky. Dvoje umístění na stupních vítězů a z dalších dvou závodů jen jeden jediný bod z Imoly.
O smůle by mohl povídat Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India), jehož také v Imole vyřadila porucha techniky a to znamená, že ve čtyřech závodech jen jednou bodoval. To je na šampiona jeho kvalit žalostně málo a před závodem v Británii bude na všech v týmu zcela určitě vidět nervozita, jak to dopadne tentokrát.

Z týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres je na průběžném jedenáctém místě Američan Patrick Jacobsen, který naposledy v Imole zajel zatím svůj nejlepší výsledek v podobě čtvrtého místa. Holanďan Tony Coveňa je průběžně jednadvacátý.
Domácí závod pojede jezdec české stáje Com Plus SMS Racing Fraser Roger, jehož přáním, stejně jako jeho týmu, bude nějaké hezké umístění v cíli nedělního závodu a zlepšení postavení v průběžném hodnocení, kde mu po čtyřech závodech patří čtyřiadvacátá příčka.

Na divokou kartu se v sedle motocyklu Triumph Daytona 675 představí dvacetiletý britský závodník Sam Hornsey (ANVIL Hire TAG Racing).

Průběžné hodnocení Supersport 2014 - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist