Osmý podnik MS Superbike – Most

Kapitoly článku

MS Supersport 300 – preview

Vedoucím jezdcem průběžného hodnocení je Dirk Geiger (Freudenberg KTM - Paligo Racing). Němec má na kontě 116 bodů, jako jediný zatím překonal hranici stovky a 17 bodů má náskok na druhého jezdce v pořadí, jímž je Matteo Vannucci (AG Motorsport Italia Yamaha). Vannucci v Imole vyhrál oba závody, ale v neděli večer Ital o první místo z druhého klání přišel, protože byl dodatečně penalizován ztrátou pozice za překročení limitu trati v posledním kole závodu. I přesto to byl pro něho zatím nejúspěšnější závodní víkend sezony.

S 95 body je třetí český závodník Petr Svoboda (Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki), který v Assenu vyhrál oba závody, ale pak už se mu tolik nedařilo. V prvním závodě v Misanu nebodoval, ve druhém pak skončil třetí a to je také jeho poslední návštěva na pódiu. Nyní je před Svobodou domácí podnik v Mostě, kde bude usilovat o pozice v Top3 a diváci českého jezdce určitě poženou dopředu. Důležitý závod je to také s ohledem na vývoj šampionátu, protože do konce sezony zbývají čtyři podniky s celkem osmi závody. Most tak zahajuje druhou polovinu sezony WorldSSP300.

Stejný počet bodů, jakého dosáhl Svoboda, má na kontě čtvrtý v pořadí Mirko Gennai (Team BRcorse). Italský závodník vyhrál druhý závod v Barceloně, druhý byl v prvním klání na okruhu v Misanu a v Imole to měl jen za devět bodů z prvního klání, jelikož to druhé nedokončil. Jak Svoboda, tak Gennai ztrácí na druhého Vannucciho jen 4 body, na vedení jim chybí 21 bodů.

Tři body za Top3 je pátý Brazilec Humberto Maier (Yamaha MS Racing/AD78 Latin America Team) a v jeho těsném závěsu následuje jezdec Smržova týmu Jose Luis Perez Gonzalez (Accolade Smrz Racing BGR) a Nizozemec Jeffrey Buis (MTM Kawasaki).

Na divokou kartu se představí Nizozemský závodník Walid Khan, který bude závodit s KTM stáje Freudenberg. Khan je lídrem průběžného hodnocení IDM SSP300. Druhým jezdcem startujícím na divokou kartu je jezdec z Indonésie a druhý v pořadí série Yamaha R3 Cup Aldi Satya Mahendra. Sedmnáctiletý vítěz tří závodů v řadě nastoupí v Mostě s týmem BR Corse. Do šampionátu přichází slovenský závodník Maxim Repák, který do konce sezony pojede v barvách týmu Jakuba Smrže Accolade Smrz Racing BGR, kde nahradil odchozího Yeray Saiz Marqueze.

WorldSSP 300 – MS po závodech v Imole:

1. DIRK GEIGER KTM 116
2. MATTEO VANNUCCI YAMAHA 99
3. PETR SVOBODA KAWASAKI 95
4. MIRKO GENNAI YAMAHA 95
5. HUMBERTO MAIER YAMAHA 92
6. JOSE LUIS PEREZ GONZALEZ KAWASAKI 90
7. JEFFREY BUIS KAWASAKI 83
8. SAMUEL DI SORA KAWASAKI 72
9. BRUNO IERACI KAWASAKI 57
10. MARCO GAGGI YAMAHA 42
11. KEVIN SABATUCCI KAWASAKI 41
12. ENZO VALENTIM YAMAHA 34
13. FENTON SEABRIGHT KAWASAKI 31
14. DANIEL MOGEDA KAWASAKI 24
15. LORIS VENEMAN KAWASAKI 23
16. JULIO GARCIA KAWASAKI 22
17. DEVIS BERGAMINI YAMAHA 20
18. GALANG HENDRA PRATAMA YAMAHA 19
19. LENNOX LEHMANN KTM 16
20. JOSE MANUEL OSUNA SAEZ KAWASAKI 14
21. ALESSANDRO ZANCA KAWASAKI 13
22. RUBEN BIJMAN YAMAHA 9
23. MARC GARCIA Kove 321RR 8
24. YERAY SAIZ MARQUEZ KAWASAKI 3
25. JUAN PABLO URIOSTEGUI KAWASAKI 1
26. TROY ALBERTO KAWASAKI 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist