Oliver König závodil v Anglii pod prášky

Velmi náročný víkendový program má za sebou Oliver König, jediný český účastník MS superbiků. V Donington parku se totiž často padalo, jezdci létali ve vzduchu, ošetřovala se těžká zranění. Také König v sobotu havaroval, když dostal highsidera během tréninku. Sobotní závod odjel pod prášky a skončil na 18. místě. V neděli pak dojel sedmnáctý. „Jsem rád, že jsem všechno ustál. Připadám si, jako kdyby mě přejel kamion,“ hlásil český jezdec, na kterého už čekají koncem měsíce nejdůležitější závody v sezoně v Mostě.

Závodník z týmu Orelac Racing Movisio nastupoval ve Velké Británii po vynucené pauze, když léčil naražený kotník a přetrhané vazy v něm. Několik týdnů musel chodit o berlích. Tréninky tak pro něj byly velice náročné a bohužel v sobotu dopoledne těžce havaroval. „Dostal jsem highsidera, nebylo to nic příjemného. Zpětně jsem fakt rád, že jsem z toho vyvázl. Byl jsem domlácený a bolavý, naštěstí kotník držel,“ popsal König, který musel v sobotu vynechat kvalifikaci.

„Na motorce jsem po pádu rozbil asi všechno, musela se postavit nová. Jsem moc rád, že to mechanici zvládli, odvedli skvělou práci. V závodě pak vše fungovalo,“ doplnil český jezdec na kawasaki, který se ale ze začátku trápil. „První kola se mi nejela dobře, občas jsem dělal chyby. Buď jsem to přebrzdil nebo jsem byl moc dlouhý v zatáčkách. Potřeboval jsem si najít svoje body, které jsem si nenašel v kvalifikaci, protože jsem jí nejel.“

V sobotu nakonec skončil König osmnáctý s odstupem více než minutu na vítězného Španěla Bautistu. V neděli byl pak v Superpole Race na 22. místě a také druhý závod byl komplikovaný. Hned v úvodu totiž těžce havarovali tři jezdci – Tom Sykes dostal highsidera a do Itala Michaela Rubena Rinaldiho narazila motorka. Hromadná nehoda se přihodila kousek od projíždějícího Königa. Právě Rinaldi byl dlouho ošetřován a závod se musel přerušit.

Po restartu se König dostával do soubojů, předjel například Brazilce Granada. Nakonec dojel sedmnáctý. Český jezdec se už těší na domácí akci, od 28. července pojedou superbiky v Mostě. Zde v minulém roce König byl jen těsně od bodovaných pozic.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist