Monza - nekolik ohlasu po skonceni kvalifikace

Mistr sveta Troy Corser ukazal sve mistrovstvi v superpolovem kole. Tovarni jezdec Alstare-Corona-Suzuki zlepsil nejlepsi cas sveho krajana Troye Corsera o 2 desetiny vteriny. Jeho cas 1:46,0 znamena novy rekord Superpole. A tak tymovy sef Francis Batta a jeho tym se mohli stejne jako ve Valencii radovat: „Ve svem kvalifikacnim kole jsem nasel dobry jezdecky rytmus az pozdeji, presto se mi podarilo jeste v zaveru neco dohnat“, byl velmi rad Troy Corser po ziskani sveho 36. Pole - Position a dale pokracoval: „Ovsem zavody v nedeli budou velmi tesneein.“ Jeho tymovi kolegove Yukio Kagayama a Fabien dokazali ziskat 9. a 12. startovni misto.

BAYLISS a DUCATI JSOU PRIPRAVENI. Vedouci muz sampionatu Troy Bayliss si vyjel se svou Xerox-Ducati 999 2. pozici. „Zitra se daji ocekavat dva velmi tvrde zavody, nebot je zde nekolik hodne rychlych pilotu", rekl 37-lety protinozec. Jeho tymovemu kolegovi Lorenzo Lanzimu se moc nedarilo a znamenalo to pouze 13. misto. Nemec Max Neukirchner propasl po defktu motoru sve Pedercini - Ducati ucast v Superpole. Ital Robby Rolfo byl tentokrate s NCR-Ducati z tymu Stefano Caracchiho druhy nejlepsi jezdec na Ducati. Spanel Ruben Xaus musel kvuli zavade kvuli zavade na motocyklu sve superpolove kolo vzdat.
BARROS JEL NEJRYCHLEJSI HONDU. Pilot Klaffi-Honda Alex Barros zajel pri svem prvnim startu v Monze vynikajici treti misto. „Jsem velmi spokojen a pro zavod tak mame vynikajici vychozi pozici", rikal spokojeny Brazilec. Oba dva piloti tymu Winston-Ten Kate-Honda Karl Muggeridge a James Toseland nedopadli uplne dle valstnich prani, ale presto 7. und 8. dava obema pilotum na Fireblade velmi dobre sance do zavodu. Michel Fabrizio na DFX-Honda skoncil jako 14. a Chiliho nahradnik Gianluca Nannelli postavi Hondu se startovnim cislem 69 na 22. pozici.
YAMAHA CHYBI V I. RADE. Nejlepsi cas z patku nedokazal Nori Haga premenit v dobrou startovni pozici. Zklamany Japonec skoncil celkove v superpole az jako 10. Jeho tymovy kolega Andrew Pitt byl sice v kvalifikaci 3., v superpole si vyjel 6. mistem 2. radu startovniho rostu. A pro tri jezdce Yamaha-France Gimbert, Nakatomi a Abe zbyly pouze mista 18, 20 a 27. Ovsem Abe kvuli zraneni v sobotu vubec netrenoval.
RADOST U KAWASAKI – PETRONAS NA DNE. Regisi Laconimu se podaril zajet v Superpole 4. nejlepsi cas. „Tym sklizi zaslouzene ovoce. Jsem nadceny“, zaril po skonceni kvalifikace Francouz. Ale i jeho kolegove z tymu PSG-1-Kawasaki Chris Walker a Fonsi Nieto se postarali diky 5. a 12. mistu o nadceni v tymu PSG-1. Naproti Franco Battaini se stale s Bertocchi-Kawasaki nemuze dostat do patricneho tempa a bude tak satrtovat az 29. mista. A uplnou katastrofou skoncil trenink pro tym Foggy-Petronas. Steve Martin vyrazi do zavodu z 23. posatveni na startu, a novacek MS Craig Jones skoncil az jako 30.
KVALITNI PNEUMATIKY PIRELLI. Mistr sveta Troy Corser se na sve Alstare - Suzuki casem ze sobotniho dopoledne 1:46,5 postaral o novy rekord superbiku. Ten stary drzel ex-mistr sveta Neil Hodgson na tovarni Ducati z roku 2003 casem 1:46,9. CHARPENTIER S NASKOKEM SNU. S rekordnim naskokem 1,2 Sekunden si zajistoö jezdec Winston-Honda Sebastien Charpentier Pole Position ve 4. zavode supersportu 2006. Mistr sveta zajel casem 1:50,5 take novy rekord okruhu pro supersporty. „Nas setup byl hned od zacatku vynikajici a proto jsme mohli hned od zacatku jezdit rychle", rekl stastny mistr sveta. Za Francouzem skoncil jako domaci matador Gianluca Vizziello s Yamahou R6 z tymu Italia. Lonsky vitez Katsuaki Fujiwara na Megabike-Honda skoncil oproti patku o misto vzadu, jako 3. A v roli porazenych skoncili jezdci Yamaha - Germany Kevin Curtain (4. - 1:51,8) a Broc Parkes 11. Tesne za nim skoncil Rakusan Christian Zaiser (12.) s LBR-Ducati 749. Charpentieruv mlady tymovy kolega z tymu Winston Kenan Sofuoglu pak skoncil 7.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist