Mohlo to být klidně horší, říká dvakrát čtvrtý Sykes

Britský závodník Tom Sykes vyhrál Superpole rekordním časem a před závody v Magny-Cours byl jasným favoritem číslo jedna. Jenže v neděli začalo pršet a na mokrém povrchu už jezdec tovární Kawasaki nebyl tak rychlý. Z jednatřiceti bodů náskoku, který si ve vedení šampionátu do Francie přivezl, mu jich zbývá dvanáct.

Nejbližší soupeř Toma Sykese je francouzský závodník Sylvain Guintoli, jenž si na domácí půdě připsal na konto body za vítězství a jedno druhé místo. Britský jezdec měl velké štěstí, že Guintoli nevyhrál také druhý závod, protože tak by oba dělilo ještě o pět bodů méně.

V prvním klání došlo navíc k zajímavé situaci, když Marco Melandri před sebe pustil týmového kolegu Guintoliho, tak Kawasaki zareagovala tím, že Loris Baz v poslední šikaně zvolnil natolik, že se jeho týmový kolega Tom Sykes před něj dostal. Také díky tomu má Sykes dvoje čtvrtá místa z Magny-Cours a náskok ve vedení šampionátu třináct bodů.
Vzhledem k tomu, že závěrečné kolo šampionátu je na okruhu Losail nedaleko hlavního města Kataru Dauhá, pravděpodobnost, že bude pršet v poušti je velmi malá, takže pro Sykese velká šance. Samozřejmě pravděpodobnost deště je malá, ale ne nemožná, protože třeba z MotoGP si pamatujeme v Kataru déšť a nutnost přeložit závody na pondělí, protože na mokré dráze se pod světly dost dobře jezdit nedá.
Úřadující mistr světa Tom Sykes po závodě uvedl: „Chtěl jsem jet rychleji, ale měli jsme bohužel nějaká omezení v mokrých podmínkách a nedokázali se dostat na pozici, kde jsme chtěli být. Ve druhém závodu jsme rovněž byli omezeni podmínkami. Byla to velká škoda, protože všichni víme, že dokážu jezdit mnohem rychleji.“

„Vzhledem k podmínkám jsou výsledky lepší než jsem čekal. Chci se Sylvainem bojovat a závod vyhrát, ale v první řadě jej potřebuji dokončit. Mohlo to být daleko horší, ale samozřejmě také lepší,“
dodal Tom Sykes, který je odhodlán jet do Kataru a v posledním podniku sezony jednoznačně rozhodnout o svém vítězství a obhajobě titulu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist