Max Biaggi ukázal svou sílu

Ital Max Biaggi ukázal při testech ve Valencii, že z motocyklového povolání během roční pauzy mnoho nezapomněl.

Nový jezdec týmu Alstare Suzuki Corona Extra Max Biaggi se představil na testech Pirelli ve Valencii v dobré formě, když testy zakončil nejrychlejším časem ze všech účastníků. Dobrý vývoj továrny Suzuki potvrdil i druhý pilot žluté formace Yukio Kagayama, jenž skončil třetí nejrychlejší. Oba piloti během tohoto španělského testování poprvé použili nový stroj Suzuki GSX-R1000 K7, se kterým budou bojovat v příští sezóně o superbikové body.
Max Biaggi (157 kol / nej. čas: 1:33,9)
Valencie je velmi klikatý okruh, není zde mnoho příležitostí pro odpočinek, stále musíte tvrdě pracovat. Ačkoliv to není můj oblíbený okruh, měl jsem radost z další práce na motocyklu suzuki. Tento šampionát je plný kvalitních jezdců a já jsem mezi nimi nový, vím proto, že se musím přizpůsobit. Dnes jsme testovali mnoho věcí. Soustředil jsem se na dvě oblasti. Nejprve to bylo nastavení motocyklu k průjezdu zatáčkami, což jsem chtěl aby bylo co nejefektivnější a druhá věc bylo poznat jak se chovají pneumatiky po částečném opotřebení. Chtěl jsem najezdit co nejvíce kilometrů, abych mohl dát japonským technikům co nejvíce dat. Mohou tak lépe pracovat na vývoji motocyklu. Myslím, že se mi to povedlo.
Yukio Kagayama (141 kol / nej. čas: 1:34,2)
Dnes jsem lehce havaroval, když jsem při brzdění ztratil kontrolu nad předním kolem. Naštěstí jsem se nezranil a jsem v pořádku. Bohužel pro mechaniky to bylo hodně práce, a tak jsem ztratil dost času. Omlouvám se proto mechanikům, že jsem jim způsobil tuto mimořádnou práci. Jezdil jsem na novém motocyklu, na kterém bylo hodně věcí potřeba nastavit a upravit. Odpoledne jsem si vyzkoušel kvalifikační pneumatiku, ale nejezdil jsem rychleji než na závodní pneumatice. S těmito testy jsem spokojený, na novém motocyklu se udělalo velmi hodně práce. Týmu jsem poskytl hodně informací nutných k dalšímu zlepšení.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist