Máťa do závodu z patnáctého

Matěj Smrž si v kvalifikaci na další závod FIM Cup Superstock 1000 vybojoval start ze čtvrté řady.

2. kvalifikační trénink (STK1000)
V druhé kvalifikační jízdě oba naši jezdci dokázali výrazně zlepšit své časy, na posun dopředu to však nestačilo. Richard Cooper se tak propadnul z 16. pozice na místo 19. a na startu mu bude patřit pátá řada. (1’53.841).
Matěj Smrž si dokázal udržet své postavení z první kvalifikace a na startu mu tak bude patřit 15. místo ve čtvrté řadě. Do tréninku vyjel s novým nastavením motoru a už ve čtvrtém kole tréninku zajel svůj nejlepší čas 1’52.773, když na prvního Politu ztrácí už pouhou 1,3 desetinu sekundy. V šestém kole při nájezdu do pravotočivé zatáčky bohužel upadl na přední kolo a trénink pro něho tak skončil 8 minut před koncem. I tak je s výsledkem spokojený i když si je stále vědom jezdeckých chyb, které ho brzdí. „ Jedu na tomto okruhu po třech letech a protože je zde velice těžké po dlouhých rovinách najít optimální brzdný bod do pomalých šikan, ne každé kolo dokážu zajet rychlí čas, tak jak bych sám chtěl. Oproti včerejším tréninkům jsme udělali mnoho práce na motocyklu, což se odrazilo na top speedu a i já jsem objevil pár zapomenutých „fíglů“. Uvidíme zítra…“
Závod (STK 600)
2. závod třídy Superstock 600, který se jel v dnešní podvečer přinesl velikou podívanou. Už v prvním kole, když havarovali čtyři jezdci byl závod zastaven. Po opakovaném startu se našemu jezdci Barrymu Burrellovi podařilo dobře odstartovat ze zadních pozic vyjetých v měřených trénincích. Celý závod jezdil v těsném závěsu za bodovanými pozicemi a když mu bod utekl doslova o vlásek, tým i jezdec může být spokojený. Dokončil závod na 16.místě. „Určitě jsme udělali veliký posun oproti Valencii, kde jsem se pohyboval okolo 3 desítky. Rád bych poděkoval týmu za dobrou práci na motorce, která po celý víkend fungovala velice dobře.“ (Barry Burrell)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist