Jezdci Ducati chtějí v Kalifornii odčinit loňský nezdar

Tým Aruba.it Racing - Ducati Superbike odjíždí do Spojených států s odhodláním pokračovat v dobrých výkonech, kterými se naposledy prezentovali v Misanu, kde byl Chaz Davies jednou třetí a Davide Giugliano jednou druhý. Loni se oběma jezdců v závodech na dráze v Kalifornii příliš nedařilo, což by letos rádi odčinili nějakým úspěšným výsledkem.

Po osmi kolech šampionátu je Chaz Davies na čtvrté pozici průběžného hodnocení, třináct bodů za třetím v pořadí Leonem Haslamem z Aprilie. Loni v Laguně získal britský závodník pozici v první řadě na startu, ale v samotném klání už dobré výkony z přípravy nepotvrdil. Daviese jeho motorka vykopla ze sedla, první závod nedokončil a do druhého už jezdce Ducati nepustili lékaři.

„Laguna je jedna z mých oblíbených tratí a moc se těším, že budu znovu v Americe,“ prozradil úvodem Chaz Davies. „Než jsem vyrazil na cestu něco jsem natrénoval a také si odpočinul. Loni to bylo obrovské zklamání, protože všechno šlo dobře a my měli šanci na pěknou porci bodů, ale pak přišel pád v prvním závodu, který mě následně vyloučil z toho druhého. Udělám maximum, abych to letos odčinil.“

Italský závodník Davide Giugliano je stále ve větší pohodě a zranění z Austrálie už Itala tolik neomezuje, jak tomu bylo krátce po jeho návratu v Imole. Teď Ital pojede na dráze, kde loni v prvním klání zabodoval čtvrtým místem, třebaže tehdy měl ambice stát na stupních vítězů. Druhý závod nedokončil, což jen přispělo k velmi výsledkově a bodově chudému víkendu italského výrobce.

Ital Davide Giugliano před víkendem ve Spojených státech řekl: „Laguna Seca je senzační okruh a na závodění se tam moc těším. V minulosti jsem tam zajel pár dobrých závodů a myslím si, že pro letošek máme znovu dobré šance. Loni jsme tam byli rychlí, ale bohužel jsem nedosáhl výsledků, v nichž jsme doufali. Letos se cítím dobře připravený a jistý, že dokážu zaznamenat dva dobré závody.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist