Jedenáctý podnik MS Superbike – Magny Cours

Kapitoly článku

Superstock 1000 + 600 – Preview

Poslední závod sezony v případě světového poháru Superstocků 1000 a evropského šampionátu Superstock 600. Zatímco v šestistovkách je o titulu již rozhodnuto, v litrové kategorii rozhodne až poslední závod v Magny-Cours. Souboj o vítězství je mezi dvěma jezdci a to Argentincem jedoucím na Ducati Leandro Mercadem (Barni Racing Team) a jezdcem Kawasaki Italem Lorenzo Savadorim (Team Pedercini). Oba závodníky dělí pět bodů a oba teď mají po dvoje vítězství v sezoně.
Krýt záda svému týmovému kolegovi bude český závodník Ondřej Ježek (Barni Racing Team), který po sezoně plné smůly bohužel o titul nebojuje, ale rozhodně se pokusí zabojovat o celkové třetí místo. Má totiž jen dva body náskoku před čtvrtým v pořadí Italem Fabiem Masseiem (EAB Racing Team), který jede rovněž na Ducati, takže pro českého závodníka bude otázkou prestiže, aby pokud už nebude první, skončil jako druhý nejlepší jezdec Ducati.
Bitva o třetí místo bude ale velmi vyrovnaná, protože třeba šestý Francouz Matthieu Lussiana ztrácí na Ondřeje Ježka jen deset bodů. Startovní rošt STK1000 bude čítat celkem devětadvacet jezdců s celkem sedmi závodníky na divokou kartu.


V případě šestistovek STK600 je rozhodnuto, protože tam titul získá Ital Marco Faccani (San Carlo Team Italia Kawasaki), který nebude usilovat o nic jiného než o vítězství v posledním klání roku. Bitvu můžeme očekávat o druhé místo, protože tam má Nizozemec Wayne Tessels (Wayne Racing Team Suzuki) náskok patnácti bodů před třetím v pořadí Italem Andrea Tuccim (San Carlo Team Italia Kawasaki). Bez šance není ani čtvrtý Federico Caricasulo (Evan Bros. Racing Team), kterému na druhou pozici schází sedmnáct bodů a čistě matematicky je ve hře také Fin Niki Tuuli (Kallio Racing Team).

Startovní rošt šestistovek bude ve Francii čítat celkem čtyřicet motocyklů, takže stejně jako v případě STK1000 můžeme být svědky řady nepříjemností způsobené jezdci, kteří třeba nemají až tak velké zkušenosti, jako všichni ostatní, kteří absolvovali celou letošní sezonu a už se tak trošku znají. Závod STK600 startuje jako vždy už v sobotu večer.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist