Honda byla nejlepší možnost, přiznal Rea

Zkušený a talentovaný Jonathan Rea měl nějaké nabídky z prostředí prototypových motocyklů seriálu Grand Prix, ale nakonec zůstal v mistrovství světa superbikových motocyklů, kde bude nadále pokračovat v barvách týmu Pata Honda World Superbike s týmovým kolegou Leonem Haslamem.

Pro Jonathana Rea to přitom nebyl vůbec snadný rok, protože po změně elektroniky dlouhou dobu ladili řídící systémy jejich Hondy tak, aby byla plně konkurenceschopná, což se jim nedařilo tak rychle, jak původně předpokládali.

První dva podniky v Austrálii a španělském Aragonu znamenaly pro jezdce ze Severního Irska třicet bodů. Obrat přišel až závodem v Assenu, kde Rea poprvé v sezoně bodoval umístěním na stupních vítězů, když cílem prvního závodu v Holandsku projel druhý. Italská Monza byl znovu výsledkový propad a v podobném duchu to pokračovalo až do Silverstonu, kde Rea exceloval prvním vítězstvím sezony a bylo vidět, že půjde dopředu.

Zlom ale nastal na Nürburgringu. Šestadvacetiletý Rea tam v prvním závodu havaroval na olejové skvrně a zlomil si stehenní kost. Musel na operaci a to znamenalo předčasně ukončit sezonu. Takto získaný čas Rea věnoval rekonvalescenci, ale také jednání s týmy prototypového šampionátu. „Jednáme s týmy CRT a mám několik možností. Nebudu zatím nikoho jmenovat, ale některé jsou velmi zajímavé,“ uvedl tehdy Jonathan Rea.
Jeho cesta do prototypového mistrovství už málem byla považována za hotovou věc, ale pak přišlo oficiální oznámení, že rodák z Larne prodloužil s nizozemským týmem Ten Kate a v roce 2014 pojede znovu v sedle Hondy CBR 1000RR. „Zvažoval jsem výhody a nevýhody každé nabídky z obou šampionátů a bylo jasné, že nabídka Hondy je ta nejlepší,“ pokračoval Rea, který měl být také ve hře o tovární sedačku superbikové Ducati.

Jonathan Rea nicméně v době vyjednávání nezávodil a léčil se ze zranění, což možná také sehrálo svoji roli. „Honda mi věří a já chtěl s Hondou dál pokračovat,“ přiznal Rea. „Vím, že naše slabé stránky jsou zároveň naši výhodou, protože pokud je znáte, můžete na nich pracovat.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist