Haslam dává přednost superbikům před MotoGP

Vicemistr světa z roku 2010 Leon Haslam má sice několik nabídek z královské kubatury MotoGP, sám by ale raději zůstal v superbikovém šampionátu a pokračoval v projektu BMW.

Čas vyjednávání co nejlepších smluv na příští rok už dávno začal i v superbikovém šampionátu. Tovární pilot BMW Leon Haslam potvrdil, že má několik nabídek změnit seriál a v sezóně 2013 jezdit závody královské kubatury MotoGP: "Mám dvě až tři nabídky z MotoGP, většinou se ale jedná o týmy CRT, pokud ale mám být upřímný, jelikož já už jsem v Grand Prix závodil a tak vím, že je zde potřeba tovární bike a kompletní balíček. Musím vzít také v úvahu aspekt, že mnoho týmů bojuje s financemi a CRT vlastně ani nevědí, kde se nacházejí, a tak to není pro mě ta hlavní priorita", říká Haslam.
Jezdec z britského Derbyshire ale dobře ví, že ho tlačí čas a že by se měl brzy rozhodnout: "Z mého pohledu jsem měl letos hodně smůly a tak bych rád pokračoval s projektem BMW, neboť se projevilo, že je to projekt vítězný", ví dobře současný tovární pilot BMW.

Haslam by tedy raději zůstal v superbikovém šampionátu a byl zapojen do dlouhodobého úspěšného projektu, než zkoušet krátkodobé štěstí s bikem CR v královské kubatuře: "Je to pěkné, mít více možností k rozhodování a vybírat si, na kterém motocyklu bych chtěl vlastně závodit. Ale ve skutečnosti bych chtěl být v takovém týmu, kde se nejen dá vyhrávat, ale dlouhodobě spolupracovat na úspěšném projektu a tomu věnovat veškerou svou pozornost", uzavírá své možnosti Leon Haslam, který je rovněž v hledáčku týmu Honda World Superbike, kde budou zřejmě na rok 2013 obě dvě volná místa, neboť Jonathan Rea chce za každou cenu odejít do MotoGP a Hiroshi Aoyama se naopak bude muset spokojit se supersporty...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist