FIM Superstock 1000 Cup - Vallelunga

Caludio Corti vítězí v zahajovacím závodě dnešního programu na okruhu Vallelunga. Matěj Smrž dvakrát mimo dráhu.

Claudio Corti na motocyklu Yamaha zvítězil na okruhu Vallelunga v dnešním prvním závodě, kterým byl světový pohár třídy Superstock 1000. Na druhém místě dojel Nicolo Canepa, který na Cortiho ztratil 0,817 sekundy. Souboj o třetí místo rozhodlo poslední kolo, ve kterém při ataku na třetího Badoviniho vyjel Brandon Roberts mimo dráhu. Ayrton Badovini se tak mohl radovat z italského pódia.
Smůlu měl Mark Aitchison, který v závodě vedl, pak však chyboval a z první pozice havaroval. Podobnou tragédii prožil i nás Matěj Smrž, který svůj závod ztratil vlastně již v průběhu prvního kola, při kterém se dostal mimo dráhu. Než se vyhrabal ze štěrku, tak z toho bylo poslední místo se ztrátou půl minuty na předposledního. Matěj boj nevzdal, na posledním místě se snažil zlikvidovat svou ztrátu, bohužel dvě kola před cílem havaroval a závod tak opustil po vlastních nohou v doprovodu traťových komisařů.
Na čele šampionátu je stále Mateo Baiocco (146 bodů), ale jeho náskok se před posledním závodem ztenčil na pouhý bod. Na druhém místě je totiž Nicolo Canepa se 145 body a na třetím Xavier Simeon (138). Velký boj slibuje i čtvrtý jezdec celkového pořadí, kde je dnešní vítěz Claudio Corti (137).
1 C. CORTI (ITA Yamaha Team Italia) Yamaha 13 kol
2 N. CANEPA (ITA Ducati Xerox Junior Team) Ducati + 0.817
3 A. BADOVINI (ITA Biassono Racing Team) MV Agusta + 2.884
4 B. ROBERTS (AUS Ducati Xerox Junior Team) Ducati + 4.678
5 X. SIMEON (BEL Alstare Suzuki Corona Extra) Suzuki + 7.058
------------------------
DNF M. SMRZ (CZE MS Racing) Honda

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist